Bu kitabı, toplumsal hafızamızda depremin kalıcı bir yer etmesine katkıda bulunmak icin yazıyorum. Depremi korkunc kılanın yerin sarsılmasından cok, bilgisiz, hazırlıksız, orgutsuz ve yanlış şekillerde kurduğumuz mekÂnlarımız ve yaşamlarımız olduğunun altını cizmek icin yazıyorum.

Her tur eşitsizliğin her tur “sarsıntıyı” derinleştirdiğini gostermek istiyorum. Olumsuzluklardan, sorumluluğu ustlenmeyen hem toplumun hem de devletin sorumlu olduğuna işaret etmek istiyorum.

Toplumla devleti birlikte sorumlu eyleyiciler (aktorler) olarak işaretlerken amacım devletin sorumluluğunu dağıtmak değil, devlete yuklediğimiz sorumluluğun icini doldurmak.

Her seferinde “artık gecti” diyemeyeceğimiz kadar ic ice olduğumuz deprem gerceğini kabul edip, gereğini yapmaya bir cağrı bu – bundan once yapılmış bin bir cağrıdan biri daha... “Gereği” de, bina yıkıp-yapmak değil; toplumsal sorunlarımızla bugune kadar olduğundan farklı şekillerde, bakış acımızı farklılaştırarak ilgilenmekle işe başlayabiliriz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yuzyılın Hesabı Yazar: Oya Acıkalın Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789752498242