Gun gectikce kirlenen ve nufusu artan dunyamızda en onemli sorunlardan biri cevresel sorunlardır. Bu sorunlara cozumler uretmek gunumuz dunyasında kacınılmaz hale gelmiştir. Ozellikle son yıllarda cevreyle ilgili devlet politikalarında ve teknolojik gelişmelerde, enerji sektorundeki cevreyi kirleten faktorlerin onune gecebilmek icin temiz ve yeşil enerji olarak bilinen "yenilenebilir enerji"ye yonelim soz konusudur.Bu alanda yeni teknolojiler ve urunler kullanıl maktadır. RuzgÂr turbinleri, guneş panelleri vb. gibi...

Devlet politikaları ve teknolojik gelişmelerin yanında eğitim alanında da bireylerin kucuk yaşlardan itibaren ozellikle insan kaynaklı cevre kirlenmelerinin onune gecebilmek icin bilinclendirilmesi gerekmektedir. Cevre eğitimi okul oncesi donemden başlayarak yuksekoğretim donemi dÂhil ve hatta hayat boyu devam etmesi gereken bir eğitimdir. Bu kitapta bu amacla yuksekoğretimseviyesindeki oğrencilere cevre bilincinin aktarılması hedeflenmektedir.

Genel olarak cevreyle ilgili yapılması gerekenler, cevreyle ilgili teknolojik atilımlar, eğitim penceresinden cevre bilincinin aktarılması, enerji ve turleri ile birlikte uretimi ve tuketimi konusunda merak edilenlerin okuyuculara sunulması amacıyla bu kitap hazırlanmıştır. Cevre ve enerji hakkında detaylı bilgiler iceren bu kitabın; ozellikle universitelerde oğrenim goren oğrencilere yararlı olacağı, cevre konularını iceren dersler icin bir kaynakve akademik calışmalar yapan lisansustu oğrenciler icin ise iyi bir rehber olacağı duşunulmektedir.

Cevreyle ilgili hazırlanan bu kitapla oğrenim goren bireylerin edindikleri bilgileri cevreleriyle (aile, arkadaş, eğitim ortamı ve sosyal paylaşım alanlarıjpaylaşmaları ve butun olarak toplumun cevre ve enerji kaynakları konusunda bilinclenmesinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Yazarlar
Oğuz Ozdemir , Mehmet Erdoğan , Naim Uzun , Yasin Eren , Rasim Onder , Ahmet Ozsoy , İbrahim Ucgul , Ufuk Elibuyuk , Aysel Aydın Kocaeren , M. Yunus Pamukoğlu
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 376

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Cevre ve Enerji Yazar: Kolektif Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053202585