Artan talep, değişen hava koşulları ve gittikce azalan kaynaklar su dağıtım sistemindeki su kaybı probleminin "bilincine" varılmasıyla sonuclanmıştır. Dunya genelindeki su şebekelerini daha verimli hale getirmek icin kapsamlı ve entegre bir yaklaşım geliştirme yonunde bilinclilik ve uluslararası caba artmaktadır.
PROWAT projesi, su temin ve dağıtım sistemlerinin daha verimli performans gostermesine yol acacak geliştirilmiş planlama ve su kaybını azaltma stratejilerinin uygulanması vasıtasıyla su kaybının azaltılmasını hedeflemiştir. Bu kitapta, yoneticilerin su kaybı yonetiminin niteliğini ve kaybı azaltma stratejilerinin geliştirilmesin- deki kavramları anlamalarını, ve uygulamalarında muhendis ve tek- nisyenlere yardımcı olmalarını sağlamak amaclanmıştır.
"Su Kayıpları Nasıl Onlenir?" kitabı iki kısımda yayınlanmıştır.
Kısım 1 esas olarak ust yoneticiler ve politika yapıcılar icin duşunul-muştur; iletim ve dağıtım sistemlerinden su kaybı konu- sunun temel bilgilerini ana hatlarıyla anlatmaktadır. Ayrıca Kısım 1, herhangi bir Avrupa ulkesindeki herhangi bir su şirketi icin uygun bir 'su kaybının azaltılması ve kontrolu politikası'nın belirlenmesini olanaklı kılan ilkeler ve kılavuzluğu da butun yonleriyle sağlamaktadır.
Kısım 2 ilke olarak teknik bir el kitabıdır. Amacı, muhendis ve teknisyenlerin bir su kaybı azaltma stratejisini planlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olmaktır. Su kaybı bileşenlerinin değerlendirilmesi işlemi, strateji geliştirme, kacak ekonomisi ile birlikte, kacağı azaltmak icin gerekli pratik faaliyetler detaylı olarak incelenmiştir. Muhendis ve teknisyenleri, ozel gereksinimlere gore belirlenmiş ve daha onemlisi yerel koşullara ve etki eden faktorlere uyan surdurulebilir bir strateji geliştirmelerine yardımcı olacak bir "alet kutusu" ile donatmak icin bu kitabın, PROWAT projesinin diğer butun urunleri ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca kitapta Avrupa'nın ceşitli bolumlerinden başarılı ornek olay incelemeleri de verilmiştir.
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2009
Dili: Turkce
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları
Kitap Adı: Su Kayıpları Nasıl Onlenir Yazar: Kolektif Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9786054160112