Buzdolabınızdan en iyi şekilde yararlanmak ve yiyeceklerinizi uzun sure taze tutmak icin bu yazımıza goz atın...

Buzdolabı derecesi
Buzdolabınızın derecesini 1°C - 4°C arasında tutmaya calışın, boylece yiyecekleriniz en fazla 5°C 'de saklanmış olur.
Asla sıcak yiyecekleri buzdolabına kaldırmayın; buzdolabınızın derecesini yukseltir ve gıda zehirlenmeleri ile yemeklerin gereksiz yere bozulmasına neden olur.

Yiyecekler nasıl saklanmalı?
Acıldıktan sonra kavanozlarda saklanan soslar ve receller buzdolabında saklanmalı.
Pişmiş yiyecekler uygun şekilde kaplanmalı, ciğ et ve balık ise kaplanıp hava almayan kaplarda buzluk bolumunde saklanmalı.

Buzdolabınızın duzeni
Ust raflar
Onceden pişirdiğiniz yiyecekler, şarkuteri etleri gibi pişirmenize gerek olmayan yiyecekleri burada saklayın.
Orta / alt raflar
Sut, peynir, yoğurt ve tereyağı gibi sut urunlerini burada saklayın.

Cekmece bolumleri
Sebzeler, yeşillikler ve meyveler kapalı yerlerde saklanmalıdır; buzdolabınızın cekmeceleri de bu yiyecekler icin en uygun bolumdur.

Buzdolabı kapısı
Buzdolabınızın en sıcak ve en cok ısı değişikliğine maruz kalan bolumu kapısıdır. İcinde koruyucu maddeler olan soslar, receller ve meyve suları gibi yiyecekleri burada saklayın.
Buzluk kısmı
Buzluk buzdolabınızın en soğuk bolumudur. Bu kısımda ciğ et ve balık saklanmalıdır. Buzluğa bu gibi yiyecekleri koymanız diğer yiyeceklerinize mikrop bulaşmasını da onler.

Buzdolabınızı duzenli tutmanızı kolaylaştıracak tuyolar
Ciğ ve pişmiş yiyecekler
Pişmiş ve hemen yemeye hazır yiyecekleri buzdolabınızın en ust rafında saklayın.
Bu yiyecekleri her zaman ciğ yiyeceklerinizin ustunde tutun.
Aksi takdirde ciğ yemekler pişmiş yemeklerinizin uzerinde damlayabilir ya da duşebilir ve bakteri bulaştırabilir.

Buzdolabınızı duzenli olarak temizleyin
Ulaşılması zor koşeleri eski bir diş fırcasıyla temizleyebilirsiniz.
Hassas yeşillikler
Salata malzemeleri ve taze yeşillikleri buzdolabınızın arkasından uzak tutun ve temas etmelerine izin vermeyin yoksa bu hassas sebzeler donup bozulabilir.
Tereyağı ve yumuşak peynirler
Bu gibi sut urunlerini cok soğukta saklamanıza gerek yok. Buzdolabınızın kapısında da saklayabilirsiniz.

Yumurtalar
Yumurtalarınız aynı sıcaklıkta tutulduğunda omrunu daha uzun sure korur. Bu yuzden yumurtaları buzdolabınızın orta rafında saklamanız onerilir.
Meyveler
Avokado, muz, erik, şeftali, armut ve domates gibi meyveler gaz saldığı icin buzdolabınızdaki sebzelerin erken bozulmasına neden olur.
pembenar

Buzdolabı derecesi
Buzdolabınızın derecesini 1°C - 4°C arasında tutmaya calışın, boylece yiyecekleriniz en fazla 5°C 'de saklanmış olur.
Asla sıcak yiyecekleri buzdolabına kaldırmayın; buzdolabınızın derecesini yukseltir ve gıda zehirlenmeleri ile yemeklerin gereksiz yere bozulmasına neden olur.

Yiyecekler nasıl saklanmalı?
Acıldıktan sonra kavanozlarda saklanan soslar ve receller buzdolabında saklanmalı.
Pişmiş yiyecekler uygun şekilde kaplanmalı, ciğ et ve balık ise kaplanıp hava almayan kaplarda buzluk bolumunde saklanmalı.

Buzdolabınızın duzeni
Ust raflar
Onceden pişirdiğiniz yiyecekler, şarkuteri etleri gibi pişirmenize gerek olmayan yiyecekleri burada saklayın.
Orta / alt raflar
Sut, peynir, yoğurt ve tereyağı gibi sut urunlerini burada saklayın.

Cekmece bolumleri
Sebzeler, yeşillikler ve meyveler kapalı yerlerde saklanmalıdır; buzdolabınızın cekmeceleri de bu yiyecekler icin en uygun bolumdur.

Buzdolabı kapısı
Buzdolabınızın en sıcak ve en cok ısı değişikliğine maruz kalan bolumu kapısıdır. İcinde koruyucu maddeler olan soslar, receller ve meyve suları gibi yiyecekleri burada saklayın.
Buzluk kısmı
Buzluk buzdolabınızın en soğuk bolumudur. Bu kısımda ciğ et ve balık saklanmalıdır. Buzluğa bu gibi yiyecekleri koymanız diğer yiyeceklerinize mikrop bulaşmasını da onler.

Buzdolabınızı duzenli tutmanızı kolaylaştıracak tuyolar
Ciğ ve pişmiş yiyecekler
Pişmiş ve hemen yemeye hazır yiyecekleri buzdolabınızın en ust rafında saklayın.
Bu yiyecekleri her zaman ciğ yiyeceklerinizin ustunde tutun.
Aksi takdirde ciğ yemekler pişmiş yemeklerinizin uzerinde damlayabilir ya da duşebilir ve bakteri bulaştırabilir.

Buzdolabınızı duzenli olarak temizleyin
Ulaşılması zor koşeleri eski bir diş fırcasıyla temizleyebilirsiniz.
Hassas yeşillikler
Salata malzemeleri ve taze yeşillikleri buzdolabınızın arkasından uzak tutun ve temas etmelerine izin vermeyin yoksa bu hassas sebzeler donup bozulabilir.
Tereyağı ve yumuşak peynirler
Bu gibi sut urunlerini cok soğukta saklamanıza gerek yok. Buzdolabınızın kapısında da saklayabilirsiniz.

Yumurtalar
Yumurtalarınız aynı sıcaklıkta tutulduğunda omrunu daha uzun sure korur. Bu yuzden yumurtaları buzdolabınızın orta rafında saklamanız onerilir.
Meyveler
Avokado, muz, erik, şeftali, armut ve domates gibi meyveler gaz saldığı icin buzdolabınızdaki sebzelerin erken bozulmasına neden olur.
pembenar
__________________