Dunyaya ve evrene ilişkin bilgimizin olağanustu derinleştiği gunumuzde, felsefe modern bilimleri kavramakta zorlanıyor. Hem bilimi hem de felsefeyi iyi anlamış ve doğru yorumlayan az sayıda duşunur arasında yer alan unlu fizikci Roland Omnès’in bu kitabı, kuantum fiziğinin getirdiği yeni felsefeyi anlamak icin en onemli eserlerden birisidir. Kitap, antik felsefeden gunumuze kadar gelen felsefe oğretilerinin ozetini vererek, kuantum fiziğinin felsefeye getirdiği yeni yaklaşım uzerine yoğunlaşıyor. Omnès ayrıca Kuhn ve Feyerabend eleştirisi bağlamında bir fizikci gozuyle bilim nedir sorusunu da irdeleniyor.

“Fizik ile felsefe arasındaki ayrım, tıpkı kuantum fiziği ile klasik fizik arasındaki ayrımda olduğu gibi net değildir... Omnès bu ayrımları acıklığa kavuşturuyor.”

-Daniel B. Radov, American Scientist-

“Harika bir kuantum mekaniği ve bilim felsefesine başlangıc kitabı.”

-Richard Scalettar, Physics Today-

“Boyle buyuk bir felsefi projeye girişmeye yeltenen başka bir fizikci tanımıyorum.”

-Jeffrey Alan Barrett, University of California-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kuantum Felsefesi Yazar: Roland Omnes Kapak: Fusun Turcan Elmasoğlu Ceviri: Ercument Akat Editor: Kerem Cankocak Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051714554