Einstein, evrenle ilgili en anlaşılmaz olayın, evrenin anlaşılabilir olması olduğunu soylemişti. Fiziğin en başarılı ve doğru iki kuramı olan Kuantum Alan Kuramları ve Einstein'ın Genel Gorelilik Kuramı tek bir Kuantum Kutle-cekim kuramında birleşebilirler mi gercekten? İşte dunyanın en.unlu iki fizikcisi, Stepnen Hawking {Zamanın Kısa Tarihi) ve Roger Penrose {Kralın Yeni Usu) bu soruyu tartışıyorlar.
Bundan altmış yıl once Niels Bohr ve Albert Einstein arasında Kuantum Mekaniği'nin temelleri hakkında da unlu ve uzun bir tartışma vardı. Einstein, Kuantum Mekaniği'nin tamamlanmış bir kuram olduğunu reddediyordu. O, bunu felsefi acıdan uygun gormeyerek, Bohr'un temsil ettiği Kopenhag Ekol'unun Ortodoks yorumuna karşı sert bir savaş yurutmuştu.

Bir bakıma, Penrose ve Hawking arasındaki tartışma, Einstein rolunu Penrose'un ve Bohr rolunu de Hawking'in ustlenmeleriyle, bu eski fikir ayrılığının uzantısıdır. Konular şimdi daha karmaşık ve geniş olmakla birlikte, eskiden de olduğu gibi, gene teknik fikirlerle felsefi bakış acılarının bir ic iceliğini yansıtmaktadır.

Sayfa Sayısı: 165

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Zamanın ve Uzayın Doğası Yazar: Stephen Hawking , Roger Penrose Kapak: Fusun Turcan Elmasoğlu Cevirmen: Umur Daybelge Editor: Kerem Cankocak Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786051063867