"Hayal gibi bir kitap -en sevdiğim şair, en sevdiğim konu (tohumlar) hakkında yazıyor... Eğer bazı kitapların sizi sevgiyle doldurması mumkunse, bu o kitaplardan biri."
-Gary Paul Nabhan, Renewing America's Food Traditions'un editoru-

Yeraltındaki Tohum, modern kentlerimizdeki renkli market raflarının gozlerimizin onunde yarattığı illuzyonu ortadan kaldırarak bizi yeniden besinlerimizin kaynağıyla, yani toprakla tanıştırıyor ve şu acı gerceği bize hatırlatıyor: Yeryuzundeki en guclu varlıkları, tohumlarımızı kaybediyoruz.

Janisse Ray, soy tukenmesinin bir olay değil bir surec olduğunun altını ciziyor. Bu sureci durdurmak icin de dunya capında yerel besinler, yerel ciftcilik ve yerel mutfak sanatları alanlarında adeta bir devrim filizleniyor. Bu devrimle tanışmamızın ve besinleri en temel duzeyde anlamamızın vakti geldi.

Ray, şiirsel uslubuyla sizleri Amerika'nın tarlalarında ve bahcelerinde benzersiz bir yolculuğa cıkaracak. Bu yolculukta rengarenk sebze ve meyvelere, adını hic duymadığınız bitki turlerine, doğadaki genetik ceşitliliği korumak icin cırpınan bir avuc cesur ciftcinin ve bahcıvanın şaşırtıcı hikÂyelerine şahit olacaksınız. Bu kitap, bahcecilik konusunda bilgi sahibi olsun olmasın herkesi doğaya geri cağırıyor ve eyleme gecmek icin en cok ihtiyacımız olan şeyi, umudu aşılıyor.
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2015


Dili: Turkce
Yayınevi: Modus Kitap
Kitap Adı: Yeraltındaki Tohum Yazar: Janisse Ray Cevirmen: Muge Karan Editor: Ayşegul Şahin Kapak Tasarımı: Ebru Namaldı Yayın Yonetmeni: Acar Erdoğan Yayınevi: Modus Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786058651883