Gayet basit, Watson" diye başlayan ve Watson'un "tabii ya, bunu ben niye goremedim" diye hayıflanmasıyla sonlanan her bir Sherlock cozumlemesi bize şunu soyler: Sherlock Holmes insan zihninin erişilebilir sınırları icinde işini gormektedir; karakter kurmaca da olsa, zihni mumkun olanı simgeler. Peki ama bizler (yani genel olarak Watsonlar) Holmes'un olağanustu zihinsel becerilerinden biraz olsun nasiplenemez miyiz?

Maria Konnikova bunun mumkun olduğunu soyluyor. Ortulu onyargılarımız guclu ama kırılmaz değil; alışkanlık siperlerimiz sağlam ama yıkılmaz değil. Modern psikoloji ve norobilim ile unlu Sherlock vakalarını harmanlayan Mastermind, once Sherlock'un bu davalarda neyi diğer herkesten farklı yaptığını gosteriyor, sonra bizim de aynı yaklaşımı kullanabilmemiz icin zihinsel bir yol haritası sunuyor. Biraz farkındalık ve biraz egzersiz ile Holmes'un alametifarikası olan gozlem, hafıza, yaratıcılık ve tumdengelim gibi meziyetleri nasıl icselleştirebileceğimizi ve bunun sonucunda nasıl algımızı keskinleştirip, yaratıcı yonumuzu parlatabileceğimizi gosteriyor.

Buyuk ilgi goren ve 17 dile cevrilen Mastermind, zihnimizi bir ust seviyeye cıkarmak icin eşsiz ve en az Sherlock oykuleri kadar surukleyici bir rehber.

"Holmes'un bakış acısı ile modern norobilimin leziz bir birleşimi"
-New York Times-

"İlk sayfasından son sayfasına kadar buyuleyici"
-Brain Picking-

"Kendiniz hakkında ustalaşmanız icin heyecan verici bir yolculuk. Rehberiniz Sherlock Holmes."
-Steven Pinker-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Domingo Yayınevi

Kitap Adı: Mastermind Sherlock Holmes Gibi Duşunmek Yazar: Maria Konnikova Sayfa Uygulama: Bahadır Erşık Cevirmen: Zeynep Yeşiltuna Yayınevi: Domingo Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054729395