
Bu kitap; ister profesyonel olarak calışan isterse kendi beslenmesi icin evinde yemek yapan veya ilgili bolumlerde okuyan kişiler icin yazılmıştır; konular yalın ve kısa olarak acıklanarak bireyde gıda bilimi uzerine bir birikim kazanılması hedeflenmiştir. Gıdı bilimi, başlı başına cok geniş bir konudur; ancak boylesi bir kaynak gıda bilimi uzerine iyi bir başlangıc noktası, bir temel kazanılmasını sağlar.
Her ne kadar fabrikada gıdaların işlenmesi gıda muhendislerinin alanı ise de; kucuk işletmelerde, lokantalarda, kurumsal mutfaklarda veya evinde sağlıklı ve bilincli yemek yapmak da bir tur gıda işleme sanatıdır. Bu kitapta da "Gıda Bilimi", anlaşılmayı kolaylaştırmak amacıyla, yalın bir şekilde oz olarak ele alınmıştır. Kitabımızda sırasıyla gıdaların temel kimyasal bileşenleri (PROTEİNLER, KARBONHİDRATLAR, YAĞLAR, Vitamin XE), gıdalardaki mikroplar (BAKTERİLER, MAYALAR, MANTARLAR), gıda bilimi (SUT, ET, YUMURTA, BİTKİSEL URUNLER, MEYVE, SEBZE, CAY, KAKAO, TAHILLAR, BAKLAGİLLER, BAHARATLAR VE OTLAR, GIDALARDAKİ DOĞAL TOKSİNLER), gıdaların işlenmesi (MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ, SUTUN İŞLENMESİ, ETİN İŞLENMESİ, YAĞLARIN İŞLENMESİ, FERMENTE İCECEKLER VE SİRKE, TAHILLARIN İŞLENMESİ), gıda atıklardan yararlanma (Kompost Yapımı, Kuru Evsel Atıklardan İstiridye Mantarı Uretimi, Atık Yağlardan Sabun Yapımı, Kulle Temizlik, Organik Atıklardan Biyoenerji Uretimi) konuları yalın bir dille ele alınmıştır.
Kitabın sunduğu bilimsel bilgilerin daha rahat anlaşılabilmesi acısından bazı bilgiler bilgi kutucukları icinde basit şema veya cizimlerle gosterilmiştir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gıda Bilimi Yazar: Zumrut Begum Ogel Yayınevi: Papatya Bilim Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 17 x 26 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059594462