Schrodinger'in kedisini duymayan pek az insan kalmıştır; ama kac kişi Schrodinger'in 1930'lu yılların tutucu atmosferinde Oxford Universitesinde calışırken iki karısı olduğunu bilir? Bilim yazarı ve fizikci John Gribbin, kuantum devriminin onculerinden Schrodinger'in renkli hayatını, bilimsel başarılarıyla birlikte akıcı ve berrak uslubuyla anlatıyor. "Paralel evrenler"den yaşamın kokenini kuantum fiziğiyle acıklama cabasına kadar cok geniş bir yelpazede calışmalar yapmış olan Schrodinger'in bilimsel başarılarını John Gribbin fizik bilmeyen okurlara ustalıkla aktarıyor. Kitapta 20. yuzyılın başında fizik biliminin durumu ozetlendikten sonra Max Planck'ın kuantum kavramı, Einstein'ın katkıları, Bohr'un kuramı, Heisenberg'in matris mekaniği, Dirac'ın calışmaları ve Schrodinger'in dalga mekaniği anlatılıyor. Ayrıca kitapta Schrodinger'in ozel yaşamı ve kadınlarla ilişkileri edebi bir dille aktarılmış.

"Populer bilim yazını ustası."
-Sunday Times-

"John Gribbin kuantum mekaniğini basitleştirme şampiyonudur."
-Jim Al-Khalili-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Erwin Schrodinger ve Kuantum Devrimi Yazar: John Gribbin Cevirmen: Mehmet Baysal Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 305 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051067933