Albay Chris Hadfield onlarca yıl astronotluk eğitimi aldı ve yaklaşık 4000 saat uzayda kaldı. Bu sure icinde bir uzay istasyonunun kapısını İsvicre cakısıyla acmak, pilotu olduğu ucaktan bir yılanı dışarı atmak ve yorungedeki bir uzay aracının dışına tutunmuş durumdayken gecici korluk yaşamak gibi maceralar atlattı. Albay Hadfield'ın başarısının ve hayatta kalmasının sırrı NASA'da oğrendiği alışılmadık bir felsefe idi: En kotu olasılık icin hazırlan ve her anının tadını cıkart. Bir Astronottan Hayat Dersleri'nde Albay Hadfield okurları eğitim hayatı ve uzay keşfi yıllarının derinliklerine goturerek onlara imkÂnsızı nasıl mumkun kılacaklarını gosteriyor. Kalkışın heyecanını, uzay yuruyuşlerinin buyusunu ve krizlerin gerektirdiği olculu ve sakin tepkileri aktardığı zihin acıcı ve eğlenceli hikÂyelerle, alışılagelmiş bilgeliğin başarı ve mutluluğun onune nasıl gecebileceğini anlatıyor. Uzayda aldığı olağandışı eğitim ona bazı alışılmadık dersler vermiş: Başarıya odaklanma, başkalarının ne duşunduklerini onemse ve kucuk şeyleri dert et. Sizler belki de asla Albay Hadfield gibi bir robot yapmayacak, bir uzay aracı kullanmayacak, bir muzik videosu cekmeyecek ya da sıfır kutle cekiminde basit bir ameliyat gercekleştirmeyeceksiniz; fakat onun guclu ve farklı icgoruleri size bir astronot gibi duşunmeyi oğretecek, dunyadaki yaşama, ozellikle de kendinizinkine bakış acınızı tamamen değiştirecek.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bir Astronottan Hayat Dersleri Yazar: Chris Hadfield Yayınevi: Tubitak Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 24,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053123019