Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Benim Gozumden Dunya'da, Albert Einstein'ın hayata, yaşadığı dunyaya ve bilimsel calışmalarına dair goruşlerini bulacaksınız. Buyuleyici, esprili ve zekice gozlemler, buyuk bir kalbi ve az rastlanır bir aklı acığa vuran samimi itiraflar...Benim Gozumden Dunya, bu ozel kişiliği, kendi yazdığı ya da başkası tarafından kaleme alınan hicbir kitapla kıyaslanmayacak bir acıklıkta gozler onune seriyor. Einstein insanlığa, yardımlaşmanın hakim olduğu barış dolu bir dunyaya ve bilimin yuce amaclarına inanıyordu. "İyi ve Kotu", "Din ve Bilim", "Aktif Pasifizm", "Hıristiyanlık ve Yahudilik" , "Azınlıklar" ve "Bir Arap'a Mektup" gibi farklı konu başlıklarının ele alındığı Benim Gozumden Dunya, işte bu inancların savunması niteliğindedir.
"İnsanın gercek değeri kendi kendisinden ozgurleşmeyi ne olcude ve ne anlamda becerebildiği ile belirlenir."
-Albert Einstein-

Kitap Adı: Benim Gozumden Dunya Yazar: Albert Einstein Grafik: Gokhan Burhan Cevirmen: Demet Evrenosoğlu Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9786051060606