Muhteşem yazım tarzı ile Shakepeare Edebiyat Odulu kazanmış bir bilim insanı olan Profesor Richard Dawkins, karmaşık bilimsel gercekleri insanlara basit bir dille anlatmayı kendisine gorev edinerek, yaşamın doğa ustu bir yaratıcı olmadan nasıl ortaya cıktığını ateşli bir şekilde anlatıyor. Cağımızın en cok okunan bilim insanları listesinde muhtemelen ilk sırayı alan Dawkins, Gen Bencildir ile sarstığı dunyayı bu kitapla bir kez daha canlandırıyor. Bilimi yanlış anlayan veya anlamak isteyen ceşitli kesimlere cekinmeden dağıttığı eleştirileriyle, uzun yıllar sonra yazacağı Tanrı Yanılgısı kitabının ilk sinyallerini veriyor.
“Guzel ve mukemmel yazılmış. … Tamamen anlaşılır fakat derin duygularla dolu konuşmanın ritmine sahip. Her sayfa gerceği cınlatıyor. Bu, şu ana kadar okuduğum en iyi bilim kitaplarından biri (en iyi kitaplardan biri).”
—Lee Dembart, Los Angeles Times-
“Nefis bir kitap, orijinal ve hayat dolu, evrimin ayrıntılarını coşkun bir berraklıkla acıklıyor, her yerinde yaradılışcı mağara adamlarını cevaplıyor.”
—Isaac Asimov-
“İyi bilim edebiyatının sırrı, kişinin fikirleri once kendisinin anlamasının gerektiği: iyi yazmak net duşunmekle mumkun olur. … Kor Saatci’yi okurken Dawkins’in problemlere bakışındaki berraklıkla tekrar tekrar hayrete duştum. … Dawkins’in doğal dunya hakkında bilgisini arttırmışken ona karşı hayranlık duygusunu kaybetmemiş olduğu fazlasıyla acık. … Keşke ben de boyle yazabiliyor olsaydım.”
—John Maynard Smith, New Scientist-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kor Saatci Yazar: Richard Dawkins Yayınevi: Kuzey Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 23,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059909501