Surdurulebilirlik, kentleşme ve modern yaşamın getirdiği kolaylıklar karşısında bozulan doğal dengenin yeniden inşasına yonelik bir etkileşim hareketidir. Artan nufusun taleplerinin karşısında sınırlı varlıkların bilincli insanları cozum yolları aramaya itmiş; bu da ekonomik, cevresel dayanağı olan bir sosyal bilimin doğmasını sağlamıştır. Kirlenen hava ve su varlıkları, iklim krizi, gercek gıdaya ulaşılabilirlik, her bireye eşit eğitim, iş ve sağlık hizmetleri hepsi surdurulebilirlik kavramının icindedir. Bu yonuyle bozulan dengeyi yeniden onarmak yalnızca bireylerin değil, iş ve eğitim dunyasının ve elbette siyasetcilerin de gundeminde olmak zorundadır. Soz konusu surec ancak "ekolojik surdurulebilirlik" ile mumkundur. Ekolojik surdurulebilirlik gelecek nesillerin ihtiyaclarını karşılama kapasitelerine zarar vermeden bugunun ihtiyaclarını karşılamak demektir. Fosil yakıt yerine guneş ve ruzgÂr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak, geleneksel tarım icin verim artırıcı destek programları geliştirmek, artan tuketim hevesini yok etmek, doğadan aldığımızı tekrar yerine koymalıyız.
Surdurulebilir Yaşam Rehberi; beslenme şeklimizden sanat anlayışımıza, surdurulebilir iyi olma halinden yaşam boyu oğrenmeye, surdurulebilir fiziksel aktiviteden atık yonetimine kadar pek cok gundelik konuya değinerek surdurulebilir bir yaşamın nasıl mumkun olabileceğini gozler onune seriyor. Surdurulebilir bir dunyayı bugunden kurmak istiyorsanız bu kitabı yanınızdan ayırmayacaksınız. Gezegenin yaralarını sarmak icin hÂl gec değil!
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Surdurulebilir Yaşam Rehberi Yazar: Kolektif Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 136 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057764294