Mobil yonga seti dunyası, bu sene buyuk performans artışıyla daha da kızışan bir rekabete ev sahipliği yapacak. Bu performans artışı ve rekabetin ana nedeniyse 5 nm uretim surecinin artık yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamış olması. Yeni uretim sureci sayesinde transistorler arası mesafe en aza iniyor ve işlemcilerdeki verim en ust seviyeye cıkıyor.
Bugune kadar 5 nm yonga setlerinden yalnızca ikisini gorduk. Bu yonga setleri Apple'ın A14 Bionic yonga seti ve Huawei'nin Kirin 9000 yonga setiydi. Her iki yonga seti de yuksek performans sunarken gozler diğer rakiplere cevrilmişti. İşte bugun o rakiplerden birisi olan Samsung Exynos 1080'in cıkış tarihi acıklandı.
[h=2]Samsung, Exynos 1080'in cıkış tarihini acıkladı:[/h]
Bugun Cin'in sosyal medyası uzerinde resmi Samsung Exynos hesabı tarafından yapılan paylaşıma gore Samsung Exynos 1080, 12 Kasım gunu cıkış yapacak. Samsung'un yeni yonga setiyle bize nasıl bir performans sunacağını henuz kesin olarak bilmesek de bu konuda bize yardımcı olabilecek bazı bilgiler elde etmiştik.
Samsung, Exynos yonga setleriyle bugune kadar genel anlamda pozitif bir izlenim yakalamayı başaramamıştı. Fakat yonga seti, en azından gectiğimiz haftalarda gorduğumuz kadarıyla Samsung'un kotu ununu iyiye cevirmesine yardımcı olacak. İşlemci, Apple'ın yonga setlerinden daha iyi performans gostermişti.
AnTuTu uzerinde performans testi sonuclarıyla gozuken Samsung Exynos 1080, testten 693.600 puan almıştı. Yonga seti, işlemci performansında 181.099 puan, GPU performansındaysa 297.676 puan elde etmeyi başarmıştı. Huawei'nin Kirin 9000 yonga seti aynı testte 721.462, Apple'ın A14 yonga setiyse 572.133 puan elde etmişti.
5 nm uretim sureciyle uretilecek Samsung Exynos 1080 yonga seti, dort Cortex-A78 buyuk cekirdeğe ve dort Cortex-A55 kucuk cekirdeğe ev sahipliği yapacak. Yonga seti, bunyesinde Mali-G78 ekran kartını bulunduracak. Bakalım Samsung bu sene Exynos işlemcisiyle elde ettiği kotu unu duzeltebilecek mi?