Kuşadası Heykel Sempozyumunda uretilen 9 eser gorucuye cıktı
AYDIN - Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Guvercin Kultur Sanat ve Tanıtım Vakfı ile Mehmet Nuri Gocen Kultur Eğitim ve Sanat Vakfı iş birliğinde duzenlenen 1. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu kapsamında hazırlanan 9 heykel gorucuye cıktı. Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel, "Sempozyumumuzun ilkini 9 eserle tamamlamak bizim icin guzel bir başlangıc oldu" dedi.

Ege bolgesinin turizm başkenti Kuşadası'nda, bu yıl ilk kez duzenlenen Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu duzenlenen bir torenle sona erdi. İyonlar doneminde Neopolis olarak adlandırılan Yılancı Burnu'nda gercekleşen torene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yucel, Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel, Gomec Belediye Başkan Mehmet İrem Himam, CHP İlce Başkanı Mehmet Gurbilek, Mehmet Nuri Gocen Kultur Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Gocen Cukurova, KUSAV Başkanı Levent Koylu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis uyeleri katıldı. Rusya'dan Kiril Grekov ile Anna Sosenskaia, Turkiye'den ise İmdat Avcı, Cağdaş Ercelik, Ozlem Şengonul, Hakan Cınar, Hakan Şengonul, Sıtkı Eryılmaz ve Roben Divarcı'nın Yılancı Burnu mevkiindeki acık hava atolyesinde 'Kuşadası' temasıyla mermer bloklara şekil vererek hazırladıkları 9 heykel Kuşadalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kuratorluğunu Ozlem ve Hakan Şengonul'un yaptığı Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'nda hazırlanan eserler Kuşadası'nın farklı noktalarında kalıcı olarak sergilenecek.
Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'nun Kuşadası'na kalıcı 9 eser bıraktığına dikkat ceken Belediye Başkanı Omer Gunel, "Sempozyumumuzun finali ne yazık ki dun yaşadığımız deprem nedeniyle buruk bir havada geciyor. İzmir'deki can kayıpları, Seferihisar'daki buyuk zarar ve kardeş kentimiz Samos'taki buyuk yıkım ve olumler moralimizi cok bozdu. Ancak yaşadığımızı, yaşamın devam ettiğini hissetmek icin bu etkinliği iptal etmedik. Eserlerimizi sizlerin gormesi icin sergilemek istedik. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'nu onumuzdeki senelerde cok daha neşeli bir ortamda gecirmeyi diliyoruz. Bu sempozyumu duzenlemek benim en buyuk hayalimdi. Turizm ve kultur kenti Kuşadası'nın her yerinde heykeller olsun istiyordum. Kuşadası Altın Guvercin Kultur Sanat ve Tanıtım Vakfı ile Mehmet Nuri Gocen Kultur Eğitim ve Sanat Vakfı iş birliğinde duzenlediğimiz bu sempozyum sayesinde bu hayalim gercekleşecek. Sempozyumumuzun ilkini 9 eserle tamamlamak bizim icin guzel bir başlangıc oldu. Sempozyum kapsamında bircok seminer, etkinlik ve cocuklarımızın katılabilecekleri atolyeler vardı. Pandemi nedeniyle ne yazık ki yapmadık. Sempozyum boyunca bu alanı ziyaret eden vatandaşlarımızdan da cok guzel tepkiler aldık. 25 gun icinde sanatcılarımızın Kuşadası temasıyla nasıl eserler hazırladıklarına bugun burada tanık olacağız. Başta kuratorlerimiz Ozlem ve Hakan Şengonul olmak uzere bu sempozyumun gercekleşmesine katkı sunan herkese cok teşekkur ediyorum" dedi.
Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yucel ise Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'nun ilcenin sanat yaşantısına buyuk katkı sunduğunu belirterek " Oncelikle gectiğimiz gun yaşadığımız buyuk felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu sempozyumun onumuzdeki senelerde daha keyifli bir ortamda gercekleşeceğine inanıyorum. Bu organizasyonda yer alan tum sanatcılarımıza, destekleyen tum kurumlara ve belediyemize cok teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Etkinlik sonunda Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yucel, Belediye Başkanı Omer Gunel, Mehmet Nuri Gocen Kultur Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Gocen Cukurova, KUSAV Başkanı Levent Koylu ve belediye başkan yardımcıları katılımcı sanatcılara plaketlerini verdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ZAFER HACISALİHOĞLU