Antalya'da 54 yaşındaki kadın, yaptığı el işi urunlerini pazarlarda satarak aile gecimine katkı sağlıyor.
Kepez ilcesinde yaşayan 3 cocuk annesi Sevim Alan, iki yıldır tığla işlediği yazma ve havlu kenarlarını mutfak masraflarını karşılamak icin pazarda satıyor.
Alan, AA muhabirine, yaklaşık 6 ay once eşinin işten ayrıldığını ve daha once evde sattığı el işi urunlerini, farklı bolgelerdeki pazarlarda tezgah acarak satmaya başladığını soyledi.

El işlerini onceleri hobi olarak yaptığını dile getiren Alan, "Etrafımdaki insanlar yaptıklarımı beğenmeye ve satın almaya başladılar. Sattıkca daha fazla yapmaya başladım. Şimdi ev gecimini sağlar hale geldim. El emeği goz nuru urunlerimle para kazanarak, aileme destek vermekten buyuk gurur duyuyorum." diye konuştu.
Ellerindeki sedef hastalığına rağmen urunleri yapmaya devam ettiğini belirten Sevim Alan, "Sedef hastalığı var diye ellerini hicbir şekilde kullanmayanlar var. Ben her şeyi yapıyorum. Gorun, bakın ben bu ellerle evime ekmek goturuyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zehra Tekeci