Son Boyun Bukucu Ruhi, Periskop Teyze, Dr. Jivago ve daha neler neler…
Cızırtt cızırıtt! Din din donn!
Sevgili mahalle halkı!
Ben Ruhi!
Gune portakal suyuyla başlamıyorum. Reklamlarda diş fırcasına surulen o upuzun diş macununun nasıl bir ziyanlık olduğunu duşunuyorum. Sacına uygun şampuan bulamadığı icin uzulenlere cok uzuluyorum. Canım sıkılınca yaptığım “Hangi hayvansınız?” testinde hep “Koyun” cıkıyorum.
Neyse işte yıllar sonra ilkokul arkadaşlarımla buluştuk. Konuştukca hepsinin kafasının tepesinde reklam butonları acılıyordu! Benimse cebimde 17 lira 250 kuruşum vardı. Dolayısıyla hesabı fitil fitil odemeyi duşunuyordum!
Sonra babaannem “Kireclemeli ve Ofkeli” isimli bir rock gurubu kurmaya karar verince, dedem Dr. Jivago bildiğin kopurdu.
Cop dokmeye giderken durakta Aslı’yı gorunce, balık kılcığı dolu poşetle otobuse bindim. Cam kenarının aslında “Gam Kenarı!” olduğunu fark ettim. Zaten cocukken bando takımına girmek istiyordum ama babam kafama tuzlu fıstık tabağını ve elma kabuklarını fıydırınca hevesim kactı. Allah’tan Periskop Teyze var. İnsanları pacalarından tanıyabilen dunyadaki tek kişi...
Ohoo! Daha neler neler! Haydi iceri buyurun, hepsini anlatayım.
Ne demek ya, kitap sizin!

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sen Gul Ben Onları Oyalarım Yazar: Mine Sota Yayınevi: Hayykitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 144 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057674616