İZMİR'de meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından, Bayraklı ilcesindeki binalarda arama- kurtarma calışmaları devam ediyor. Depremden tam 33 saat sonra, Rıza Bey Apartmanı'ndan mujdeli bir haber geldi. 70 yaşındaki Ahmet Citim, Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından enkaz altından sağ cıkarıldı. Ekip, Citim'in hareketlerini fark ettikleri anda mutluluktan kendilerini kaybettiklerini soyledi.
İzmir'de meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından, gocuk altında kalarak hayatını kaybeden kişi sayısı 39'a yukselirken, yaralıların sayısı ise 896'ya cıktı. Bayraklı ilcesinde yıkılan binalarda arama- kurtarma calışmaları devam ederken, depremden 33 saat sonra bir mucize gercekleşti. Depremin ardından İzmir'de canla başla calışan Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 70 yaşındaki Ahmet Citim'i enkaz altından sağ olarak cıkardı.
'O ANDA PROFESYONELLİĞİMİZİ KAYBETMEDİK AMA MUTLULUKTAN KENDİMİZİ KAYBETTİK'?Bursa UMKE Tim Lideri Ali Faruk Balkan, "Deprem olduktan hemen sonra toplam 18 kişi 3 aracla birlikte İzmir'e geldik. Geldikten sonra koordinator arkadaşlarla, ilk geceden enkaz ekibiyle goreve başladık. Bugun 4 bucuk gibi buradaki enkaz alanına geldik. Maalesef bir tane yaşamını yitiren hastamız oldu. Daha sonra, 33 saat gectikten sonra bizi mutlu eden Ahmet Amca'yı AFAD'la beraber kurtardık. Saat 00.30'da onu enkazdan cıkardık. 1 Kasım benim doğum gunum, bana doğum gunu surprizi oldu. Arkadaşlarımızın ozverili calışmasıyla beraber başardık. Bizim icin moral oldu. Yukarı cıkarken amcanın yaşadığını bilmiyordum. Amcanın yanına gittik ve hareketleri ve konuşmasıyla, yuz ustu yatar bir şekilde nefes aldığını saptadık. İlk yanına gittiğimizde konuşmuyordu, sadece hareketi vardı. Etrafını biraz daha actıktan sonra, amcanın yuzu acıldı ve konuşmaya başladı. O anda profesyonelliğimizi kaybetmedik ama mutluluktan kendimizi kaybettik. Biz de serum uygulaması ve standart uygulamalar yaptık. Amcanın bilinci acıldı. Ekiplerle beraber aşağı taşıdık. Ambulansa devrettik ve naklini sağladık. Enkazın ustunde surekli calışan arama- kurtarma ekiplerine, diğer kuruluşlara cok teşekkur ediyorum. Boyle giderse daha cok can kurtaracağız" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Melis KARAKUZULU