Korluk
Distopik eserlere ilgi duyanların elinden duşurmediği Korluk, yayınlandığı gunden bu yana adından soz ettirmeye devam ediyor. Portekiz’li yazar José Saramago’ya 1998’de Nobel Edebiyat Odulu’nu kazandıran eser, konusuyla olduğu kadar zekice kurgulanmış karakterleriyle de dikkat cekiyor. Donemin liberal demokrasi anlayışına bir eleştiri mahiyetinde kaleme alınan roman, insanların gittikce bencilleşip olaylar karşısında duyarsızlaşmasını bir korluk metaforu etrafında işliyor.
Baştan sona heyecan verici olayların birbirini takip ettiği eser, sizi de derinden sarsacak. Guc ve iktidar oyunlarının insanlarda yarattığı vahşeti gozler onune seren bu roman karşısında, bugunun toplumlarını duşunmeye başlayacaksınız. Kim bilir; belki de insanlığın sonunu, yine gittikce duyarsızlaşan insanlığın ta kendisi getirecektir.
Korluğun Getirdiği Kaostan Doğan Yeni Bir Duzen…
Olaylar, isimsiz bir ulkenin isimsiz bir şehrinde gecer. Zira, kişilerin kim olduğu onemsizdir. Bir gun otomobili ile ışıklarda duran isimsiz bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken aniden korleşir. Ancak bu sıradan bir korluk değildir. Cunku gozleri karanlığa değil, aydınlığa yani beyaza burunur. Ne yapacağını şaşıran adam, doğruca hastaneye gider. Korluk maalesef bulaşıcıdır. Kendisini muayene eden doktor da bundan nasibini alır. Derken, bu hastalık tum şehri etkisi altına almaya başlar. Hukumet ise korleşen halkı hapishaneden bozma bir yerde karantinaya alır.
İşler buradan sonra değişir. Cunku hukumet, hastalığı kontrol altına alamamaktadır. Her gecen gun artan kor sayısı, karantinadaki nufusu artırmaktadır. Bu ise guc dengelerinde değişime neden olacaktır. Karantina bolgesinde ceteler oluşmaya başlar. Herkesten harac kesen bu ceteler, insanları oldurmekte ve onlara tecavuz etmektedirler. Tum bunları yakından izleyen ise doktorun karısıdır. Korluk hastalığına yakalanmayan tek kişi bu kadındır. Kocasını yalnız bırakmamak icin kor taklidi yaparak hapishaneye girmiştir ve buradaki tum vahşete tanıklık etmektedir.
Bir gun, hapishanede cıkan yangın sonucu insanlar karantina bolgesinden kurtulmayı başarırlar. Artık ulkede kor olmayan kimse kalmamıştır. Yeni bir duzen yaratmalı ve bu duzene ayak uydurmayı başarmalıdırlar. Peki, ama nasıl?
Bunları Biliyor muydunuz?
José Saramago’nun 1995 yılında kaleme aldığı Korluk, gorduğu ilgi karşısında beyaz perdeye de uyarlanmıştır. Filmin gişeye girmesi ise kitabın yayın tarihinden tam 13 yıl sonra, yani 2008 yılında gercekleşmiştir.
En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!
Dunya romanlarının en sevilen ornekleri yalnızca bir tık uzağınızda! En sevilen yazarların en ozel kitapları icin kategorilerimizi inceleyin, stoklar tukenmeden alışverişe başlayın.


Kitap Adı: Korluk Yazar: Jose Saramago Cevirmen: Işık Erguden Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 336 Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 3. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786052980811

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu