30 yılı taclandıran karikatur seckisi!

Cocuklar ve buyukler arasında bir kitap!

Karikaturcu, yazar Behic Ak, 30 yıllık karikatur birikimini taclandıran ozel bir albumle Gunışığı Kitaplığı'nda. Oncelikle cocuklar duşunulerek her yaş icin hazırlanan bu ozel albumde yer alan 120 karikatur, sanatcının 1982'den beri gunluk gazetede yayımlanan binlerce bant karikaturu arasından secildi. Gundelik yaşamdan ufak tefek ama onemli ayrıntılara dikkat cekerek cocukluğu yucelten karikaturler, okul yaşamından arkadaşlığa, cevre duyarlılığından hak ve ozgurluklere, buyumekten meslek secimine bircok farklı temada mizahla harmanlanmış bir felsefe sunuyor. Ak'ın cocukların cok sevdiği "Gulumseten Oykuler" dizisinin dokuzuncu kitabı da yakında kitapcı raflarına cıkacak.

Behic Ak'ın kitaptaki "Cocuklar ve buyukler arasında bir kitap..." başlıklı sunuş yazısından: Cocukları konu alan karikaturleri "buyukler icin cizdiğimi" duşunurdum. Cocukların buyuklerden daha iyi anladığını gorunce, bu duşuncemi değiştirdim. "Cocuklar icin cizdiğim buyuk karikaturleri" diye duşunmeye başladım. Otuz yıldır her gun ciziyorum. Şimdi ise, "cocuklar ve buyukler arasındaki farkı kaldıran karikaturler" oldukları sonucuna ulaştım. Cocuklarla buyukler arasında tek fark var zaten: Buyukler cocuk olduklarını gizleyebiliyorlar. Cocuklar ise henuz bu konuda deneyimsizler.

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Gunışığı Kitaplığı
Kitap Adı: Karikatur Kitabı Yazar: Behic Ak Yayınevi: Gunışığı Kitaplığı Dil: Turkce Barkod: 9786054603022