Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Tarihten edebiyata bircok alanda, Ortacağ’dan gunumuze kadar etkisi devam eden Nesir Edda Viking mitolojisinin temellerini atmıştır. Nesir Edda’da Viking kozmogonisi, panteonu ve mitleri yuzyılları aşan bir edebi yetkinlikle aktarılmıştır. İskandinavya’nın coğrafyasıyla yoğrulan ve kadim bir bilgeliğin icsel derlemesi olan Nedir Edda, Viking mitolojisinin olduğu kadar kuzey edebiyatının da en onemli eseridir. Viking coğrafyasının en bilinmeyen koşelerini, Ortacağ Avrupa’sını korkulara surukleyen kuzeyin esrarengiz canlılarını ve her gittikleri yerde akıl almaz inanclarıyla tanınan Vikinglerin mitolojik oykuleri Nesir Edda ile tanınmıştır. On ucuncu yuzyılda Snorri Sturluson tarafından yazıya gecirilen ve o gunden bu yana da Viking mitolojisini oğrenmek isteyen herkes tarafından okunan bu kadim eser, Ortacağ Avrupa’sını anlamak ve İskandinav kulturunu tanımak icin de eşşiz bir başlangıctır.

Editor: Duygu Şahin Buzan – Huseyin Onur Ercan
Kapak Tasarım: Barış Şehri
Sayfa Duzeni: Adem Şenel

Kitap Adı: Viking Mitolojisi Yazar: Snorri Sturluson Cevirmen: Selahattin Ozkan Yayınevi: Yeditepe Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052070345