İZMİR'de meydana gelen 6.6'lık depremde coken Yılmaz Erbek Apartmanı'nın zemin kattaki enkazında K-9 arama kopeği 'Bob' tarafından bulunan kedi, 29 saatin ardında enkazdan cıkarıldı. Kediye 'Umut' ismi verildi.Ege Denizi'nde, dun saat 14.51'de merkez ussu İzmir'in Seferihisar ilcesi olan 6.6 buyukluğunde meydana gelen drepremde 17 bina yıkıldı. Halen 9 bina enkazında arama kurtarma faaliyetleri surduruluyor, enkaz altındakilerin ailelerinin de umutlu bekleyişleri devam ediyor. Depremde İzmir'in Bayraklı ilcesindeki Yılmaz Erbek Apartmanı'nı da coktu. Enkazda dun başlatılan arama kurtarma calışmaları aralıksız suruyor. Yılmaz Erbek Apartmanı'nın zemin katındaki enkazda yapılan arama- kurtarma calışmasına K-9 kopeği 'Bob'un bir noktadan koku alması uzerine ekipler o noktada yoğunlaştı. Enkazı kazan ekipler, betonların altında tasması olan bir kediyle karşılaştı. Kedi, 29 saatin ardından ekiplerce enkazdan cıkarıldı. Tedirgin olan kedinin titrediği goruldu. Ekipler, kediye 'Umut' ismini verdi.
'İNSAN ARARKEN KEDİYİ BULDUK'Kediyi enkazdan cıkaran AKUT gorevlisi, "Her can bizim icin onemli. Biz insan ararken kediyi bulduk. Yıkım tehlikesinden dolayı riskli bir binadayız ama kediyi orada bırakıp cıkamazdık. Kediyi alıp enkazdan cıkardık. K-9 kopeğimizin ismi 'Bob' ve bir arama kopeği" dedi.
'YIKILAN EVİME DEĞİL KEDİME UZULMUŞTUM'Enkazdan cıkarılan kedinin sahibi, "2 gundur kedimizden gelecek haberi bekliyorduk. Kedimizi bulmak bugune nasip oldu. Evimin yıkılmasına uzulmedim, kedimin enkazda olduğuna uzulmuştum. Oğlum bu habere cok sevinecek. Ekipteki arkadaşlar ismini 'Umut' koymuş, ben de isminin oyle kalmasını istiyorum" dedi.

- İzmirKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muammer İRTEM