Kocaeli'den merkez ussu İzmir'in Seferihisar ilcesi acıkları olan 6,6 buyukluğundeki depremin ardından bolgeye yardım malzemesi, 3 oğun sıcak yemek sağlayacak ekip ve sosyal hizmet uzmanları gonderildi.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamada, İzmir'de depremden etkilenenler icin gunde 20 bin kişiye yetecek sıcak yemek verildiği bildirildi.
17 kişilik ekibin depremzedelere 3 oğun sıcak yemek sağlayacağı belirtilen acıklamada, ekiplerin ihtiyac duyulana kadar deprem bolgesinde hizmet vereceği kaydedildi.

Ayrıca Kocaeli Buyukşehir Belediyesi, depremzedeler icin İzmir'e 27 ton kuru gıda gonderdi.
İzmit Belediyesi de 10 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin yanı sıra depremzedelere psiko-sosyal destek amacıyla sosyal hizmet uzmanlarını bolgeye yolladı.
Bolgeye giden ekiple temel ihtiyac malzemesi battaniye, ısıtıcı, maske, kolonya ve dezenfektan gibi malzemeler de gonderildi.
Marmara depreminin merkez ussu Golcuk'ten İzmir'e destek
17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin merkez ussu olan ve buyuk yıkıma uğrayan Golcuk'te belediye tarafından depremzedeler icin yardım malzemesi hazırlandı.
Golcuk Belediyesi gorevlileri, gıda, battaniye ve maske gibi malzemeler bulunan yardım kolilerini tıra yukledi.
Yardım tırı, depremzedelere ulaştırılmak uzere İzmir'e uğurlandı.
Golcuk Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı acıklamada, 17 Ağustos Depremi sonrası İzmir'in ilk andan itibaren Golcuk'e buyuk destek verdiğini ve yanlarında yer aldığını belirterek, bu defa da kendilerinin İzmir'in yanında olduğunu bildirdi.
İzmir'deki depremin hemen akabinde yardım malzemeleriyle Golcuk Arama Kurtarma Derneğinin (GESOTİM) 10 kişiyle bolgeye gittiğini belirten Sezer, "GESOTİM'den sonra bugun de gıda, battaniye ve sağlık malzemesi taşıyan tırımız İzmir'e hareket etti. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tum vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Sezer, İzmir'e gonderilen acil yardım malzemelerinin temininde kendilerine destek veren ilce halkına da teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Aktaş