İZMİR'in Seferihisar ilcesi acıklarındaki 6.6 buyukluğundeki depremin ardından Bayraklı ilcesindeki Barış Sitesi'nde zemindeki 2 katı cokup yan yatan binada 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de kurtarıldı. Enkaz altında olduğu sanılan 5 kişi icin kurtarma calışmaları suruyor.
Bayraklı'daki 8 katlı Barış Sitesi'nde, dun meydana gelen 6.6 buyukluğundeki deprem sonrası, zemindeki 2 katı coken bina yan yattı. Yan yatan binanın yıkılmaması icin iş makineleriyle destek sağlandı. Ekipler, arama kurtarma calışması başlattı. Binada 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 1'i ağır 2 kişi ise yaralı kurtarıldı. Yaralılardan biri olan Emine Eren (60), 14 saat sonra kurtarıldı. Eren, İzmir'e gelen Bursa Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından cıkardı. Eren'in sağlık durumunun iyi olduğu, enkazda kalan 10 yaşındaki torunu Cınar ve eşi Unal Eren'e ulaşılmaya calışıldı oğrenildi. Toplam 5 kişinin enkaz altında olduğu duşunulurken, ekiplerin calışması suruyor.
Emine Eren'i kurtaran ekipteki Mahmut Sert, "Mutfak tarafında bulunduğunu soylediler. Aralıktan iceri girdim ve seslenmeye başladım. Ses gelir gelmez ekip amirime haber verdim. 14 saat sonra kurtardık. Cok şukur sağ salim ulaştık. Enkaz altında torunu ve eşi de var. Ancak artcı depremlerden dolayı iceri giremiyoruz. Onlara da ulaşmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı