Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, İzmir'deki deprem sonrası 8 milyon liralık acil yardım odeneğinin bolgeye ulaştırıldığını acıkladı.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gul, İzmir 112 Acil Cağrı Merkezi'nde duzenlenen basın toplantısında, deprem calışmalarını değerlendirdi.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Bakan Selcuk, "En buyuk dileğimiz, enkaz altındaki tum vatandaşlarımıza sağsalim ulaşmak. Biz de depremi ilk duyduğumuz andan itibaren tum ekibimizi seferber ettik." dedi.
Selcuk, psikososyal destek ekibiyle haneleri ziyaret etmeyi surdurduklerini ve 294 kişiyle de goruşmeleri tamamladıklarını kaydederek, "5 milyon liralık acil yardım odeneği cıkardık. 3 milyon lira da AFAD gondermişti. Dolayısıyla 8 milyon liralık acil yardım odeneğimiz ulaşmış durumda." diye konuştu.
Bakan Selcuk, tek temennilerinin en kısa zamanda yaraları sarabilmek olduğunu ifade etti.
"3 kişi gozaltına alındı"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gul de ilgili bakanlıklarla durum değerlendirmesi yaptıklarını ve butun kurumların, tum imkanların seferber edildiğini anlattı.
İzmir'in yaralarını sarmaya ve gereken tedbirleri almaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Gul, dualarının enkaz altındaki vatandaşlar icin olduğunu belirtti.
Gul, ortak acıların ortak duygudaşlığı gerektirdiğine işaret ederek, şoyle konuştu:
"Bu ortaklığa halel getiren her turlu acıklamalara, tavırlara gerekli mueyyideyi hak eden surectir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret soylemi icinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır. 10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gozaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Efsun Erbalaban Yılmaz