İzmir'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen depremin ardından ilcede deniz suyunun taşmasından dolayı yaşanan sorunlar giderilmeye calışılıyor.
Kentte dun meydana gelen depremin merkez ussu Seferihisar'da denizin taşmasından dolayı ev ve iş yerleri suyla dolan vatandaşlar, belediye ekipleri ve kendi imkanlarıyla suyu tahliye etti.
İlcenin onemli turistik bolgesi Sığacık Mahallesi'ndeki bircok iş yerinin masa ve sandalyeleri sulara kapıldı.
Bolgede taşkın sularına kapılan bazı arabaların denize duştuğu belirtildi. Limandaki bircok tekne ise halatlarını kopararak acıldıkları denizde yan yattı.
Yan yatan tekneler ve sulara kapılan bazı araclar, AA ekibince drone ile goruntulendi.
Bolgedeki iş yeri sahiplerinden 68 yaşındaki Deniz Tufan, o esnada deniz kenarında olduğunu belirterek, "Bir baktım koca denizde su yok, ne olduğunu anlamadık. Oyle bir su geldi ki caddelerin icerisine. Patlamış su borusu gibiydi. Onune ne gelirse aldı goturdu. Ben de suya kapılıp direğe carptım." dedi.
80 yaşındaki yaşlı bir kadın ise "Cocuklarımla oturuyordum. Oyle bir facia ki anlatamam. Gemiler halatlarını koparıp gitti. Bir baktım su uzerimize geldi. Kacamadık. Her caddeden su geliyordu. Duşe kalka kendimizi zor bir yere attık. Sabaha kadar da dışarıda yaşadık." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Uzun