Bursa'da hazır yemek sektorunun onde gelen firmalarından Yankı Yemek, TSE tarafından verilen Covid-19 Guvenli Uretim Belgesi aldı. Firmanın Yonetim Kurulu Başkanı Coşkun Donmez, son gunlerde yeniden tırmanışa gecen viruse karşı ciddi ve topyekun bir mucadele gerektiğini belirterek; kişilerin, kurum ve kuruluşların devletin aldığı kararlara harfiyen uyması gerektiğini soyledi. Yankı yemek olarak bu konuya cok onem gosterdiklerini belirten Donmez, ozellikle hijyen ve sanitasyon konusunda var olan onlemlerini daha da arttırdıklarını acıkladı.
Viruse karşı alınan onlemlerinin salgının bulaşıcı etkisi ve yayılmasını engellemeye yonelik olduğunu belirten Coşkun Donmez, virus tehdidinin başladığı ilk gunlerden itibaren calışanlarının doğru bilgilendirilmesi, hijyen ve sanitasyon kurallarına sıkı sıkıya uyulması, personel hijyeni, işletme hijyeni ve salgınla mucadelede toplumsal sorumluluk olmak uzere, uc aşamalı eylem planını uygulamaya aldıklarını anlattı. Hazır yemek sektorunun zaten hijyen ve sanitasyon konusunda azami hassasiyet gerektirdiğini ve salgın oncesinde de bu koşulların sağlandığını kaydeden Coşkun Donmez, Yankı yemek olarak kuruldukları gunden beri muşterilerinin sağlığına cok dikkat ettiklerini soyledi. Salgın doneminde aldıkları ilave tedbirler hakkında da bilgi veren Donmez şunları soyledi.

Yeni onlemler aldık
"Yeni tip korona virusune karşı mucadelenin en onemli aşaması olarak gorduğumuz hijyen ve sanitasyon konusunda da yeni onlemleri uygulamaya gecirdik. Oncelikle hijyen koşulların uygulanmasını sağlamak icin ek personel aldık. İşyeri hekimimiz aracılığı ile yoğun bir bilgilendirme programını hayata gecirdik. İşyeri hekimimiz tarafından hazırlanan bilgilendirme videosunu tum personelimize izlettiriyoruz. Yemekhane, lavabo, soyunma odaları başta olmak uzere muhtelif yerlerine bilgilendirici afiş ve broşurler asarak calışanlarımızda algı yuksekliği oluşturuyoruz.
İşyeri hekimimiz tarafından duzenli olarak yapılan sağlık kontrollerini sıklaştırdık. Personelimizin vardiya başlangıclarında ateş olcumlerini yaparak, olası bulaşmaları ve riskleri işletme icine girmeden onluyoruz. Hijyen hattı cıkışlarındaki kontrolleri arttırıp, hijyen kiti olcumlerim sıklaştırdık.
Ortam havalandırmasını ve tuvaletler, yemekhaneler ile mutfaklarımızın temizliğini daha sık yapıyoruz. İcme ve kullanım sularının aylık laboratuvar analizlerini, su sebillerinin periyodik temizliği aksatmadan yapıyoruz. Bocek, haşere ve bakteri ilaclamalarımızı rutin olarak devam ettiriyoruz. Servis araclarımızı servis oncesi ve sonrasında mutlaka dezenfekte ediyoruz. Hizmet verdiğimiz işletmelerin yemekhanelerine dezenfektanlar yerleştirdik ve duzenli olarak kullanılmalarını takip ediyoruz. İşletme sorumluluğu olarak, monulerimize; bağışıklık sistemini arttıran yemekler ekleyip meyve ve yeşillik ceşitlerini arttırdık. Ortak kullanılan masa ustu ekipmanlarımızı kaldırdık. Menulerdeki salata ve yeşillikleri tekli ve kapalı ambalajlar ile servise sunuyoruz. Ekmekleri tek kişilik poşetlerde servise sunuyoruz."
Yankı Yemek olarak muhtemel kotu ihtimaller icin eylem planlarının hazır olduğunu da belirten Coşkun Donmez, TSE tarafından verilen Covid-19 Guvenli Uretim Belgesi de aldıklarını sozlerine ekledi - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı