Afyonkarahisar Zeynur Cetinkaya Kızılay Anaokulu'nun acılışında konuşan son Başbakan 28. Donem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'ın kavşak noktada bulunduğunu ifade ederek: "Merhum Zeynur Cetinkaya 52 yaşında aramızdan ayrıldı. Eşi kızı ve damadının onun hatırasını bu anaokulunda yaşatması cok guzel bir şey" dedi.
Turk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayelerinde ortaklaşa yuruttuğu 81 il 81 Anaokulu Projesi kapsamında Afyonkarahisar Zeynur Cetinkaya Kızılay Anaokulu torenle acıldı. Pandemi sureci nedeniyle 24 oğrencinin eğitim gorduğu anaokulu, ay ve yıldız mimarisi ile inşa edildi. Zeynur Cetinkaya Kızılay Anaokulu acılışı icin duzenlenen toren saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından tanıtım filmi gosterimi yapıldı.
Acılışta konuşan son Başbakan 28. Donem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'ın kavşak noktada olduğunu ifade ederek şoyle konuştu;
"Gazi meclisimizin başlattığı istiklal mucadelemizin zaferle sonuclandığı ilimiz Afyonkarahisar'dır. Evet Afyonkarahisar her zaman bu topraklarda onemli bir gorev ifa etmiştir. Adeta doğuyla batının kuzeyle guneyin buluştuğu kavşak noktasındaki guzel bir ilimiz. 2016 yılında eşim Oğretmen Semiha hanımla planlığımız projedir. Projeyi Turk Kızılayı'yla beraber yapmayı kararlaştırdık. Neden Turk Kızılay'ı? Cunku Turk Kızılay'ı asırlık kuruluşumuz ozellikle son 15- 20 yılda cok buyuk mesafe kat etti. Bu hafta aynı zamanda Kızılay haftası Kızılay haftasında cok anlamlı cok anlamlı projenin acılışını gercekleştiriyoruz. Biraz sonra acılışını yapacağımız Zeynur Cetinkaya Anaokulu'nu yaptıran, destekleyen kızı sayın İmral Yıldız hanımefendi burada cok guzel bir konuşma yaptı. Anlamlı bir konuşma yaptı. Merhum Zeynur Cetinkaya henuz 52 yaşında bu dunyadan ahirete aramızdan ayrıldı ama aile olarak eşi kızı damadı onun hatırasını ismini bu anaokulunda yaşatmak cok guzel bir şey."
Konuşmaların ardından Binali Yıldırım ve protokol uyeleri okulun acılış kurdelesini kesti. Daha sonra okulu gezen Yıldırım ve beraberindekiler okulu gezerek, oğrencilere hediyeler verdi. - AFYONKARAHİSAR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı