İZMİR'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen depremde oluşan tsunami sonucu akıntıya kapılıp suruklenerek yaşamını yitiren kişinin Fatma Ercetin (86), olduğu ortaya cıktı. Ercetin'i suruklendiği suların icerisinden cıkaran kişinin ise tesadufen oradan gecen torunu olduğu ortaya cıktı.
Seferihisar acıklarında meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremde can kaybı her gecen saat artarken, oluşan tsunamide suların suruklediği bir kadın yaşamını yitirdi. Boğulan kişinin Fatma Ercetin olduğu ortaya cıktı. İddiaya gore depreme evde yakalanan Ercetin ve cocukları, sarsıntının sona ermesinin ardından dışarı cıktı. Yurume zorluğu cektiği icin Ercetin bir sandalyeye oturtulurken, cocukları ise diğer komşularına bakmak icin bir sokak arkaya gitti. Bu sırada tsunami nedeniyle deniz sularının yukselmesiyle Ercetin, oturduğu sandalyeyle birlikte akıntıya kapıldı. Suruklenen Ercetin, tesadufen yakınları tarafından sudan cıkarıldı. Fatma Ercetin, vatandaşların tum cabasına rağmen hayatını kaybetti. Ercetin'in cesedi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
SUDAN TORUNU CIKARDIErcetin'i sel sularından cıkaran kişinin, tesadufen oradan gecen torunu Yaşar Ercetin olduğu ortaya cıktı. O anları anlatan Ercetin, "Ben arkadaşımla birlikte kaldırımda dururken babaannemi suların arasında gordum. Hemen can havliyle suya girerek onu cıkarıp kaldırıma yatırdım. Baygın bir vaziyetteydi. Hemen ambulansı aradık ancak yollar kapalı olduğu icin yetişemediler. Suyun icinde ilk olarak tanımamıştım ancak ceketini gorunce durumu anladım. Deprem olduğu icin onu dışarıya cıkarmıştık. Annem de komşulara bakmaya gelmişti. O sırada babaannem komşularıylaydı. İyi yuruyemediği icin sulardan kacamadı" dedi. Ercetin'in sudan cıkarılmasına yardım eden Mustafa Keleş ise, "Depremden sonra insanlar deniz kenarına toplanmıştı. Sular yukselince yaşlılar oldukca zorlandı. Biz de burada bulunduğumuz icin onlara yardım ettik. Ben otururken suyun icinde birinin olduğunu gorduk. Hemen suya girerek cıkardık. Yollar kapalı olduğu icin ambulans da giremedi ve teyzemizi kurtaramadık. Cok zor bir durumdu. Allah bir daha yaşatmasın" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga TAHCI