Diyarbakır'da duzenlenen operasyonlarda metropollerde eylem hazırlığında olan 5 terorist yakalandı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4'u tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca gectiğimiz yıllarda kod isimleri alarak teror orgutunun dağ kadrosuna katıldıkları, kırsal alanda patlayıcı madde ile metropollerde eylem yapmak uzere eğitim aldıkları, PKK/KCK teror orgutunun gizli şehir yapılanması kadrosunda bulundukları, şehirlerde eylem yapmak uzere uyuyan hucre olarak hazır bekletilerek gorevlendirildikleri tespit edilen teroristlere yonelik operasyon gercekleştirildi. Operasyonda, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak gorev yapan, Kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve orgutleme calışma tarzı eğitim derslerini alan Avjin kod adlı A.Y., Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde radyoloji teknikeri olarak calışan, Kaleşnikof ile tabanca eğitimleri ve orgutleme calışma tarzı eğitim dersleri alan Hermeşim kod adlı İ.A., Kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve orgutleme calışma tarzı eğitim dersleri alan ve Diyarbakır Buyukşehir Belediyesinde memur iken 1 Ekim 2020 gunu KHK ile ihrac edilen Azad Amed kod adlı M.K., sabotaj ve silah ile oto alarmı, zamanlayıcı eğitimleri ve orgutleme calışma tarzı eğitim dersleri alan Ali kod adlı V.S. ve Kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve ideolojik, genclik eğitimi ve askeri eğitim derslerini alan Bawer kod adlı O.S. yakalanarak gozaltına alındı. Gozaltına alınan teroristler A.Y., İ.A., M.K., V.S. ve O.S. 'silahlı teror orgutune uye olmak' sucundan adli makamlara sevk edildi.

Zanlılardan 4'u cıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi, 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı