Duzce'den Kızılay ekipleri yola cıktı
Kızılay Batı Karadeniz Afet Yonetim Merkezi 1'i Mobil mutfak olmak uzere 3 arac ve 7 personel ile 5 bin kişilik battaniye gonderdi
DUZCE - İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Duzce'de bulunan Turk Kızılay Batı Karadeniz Afet Yonetim Merkezi deprem bolgesinde 1'i Mobil mutfak olmak uzere 3 arac ve 7 personel ile 5 bin kişilik battaniye gonderildi.

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Turk Kızılay ekipleri harekete gecti. Ankara'da kriz merkezi oluşturulurken, bolgeye ilk etapta 30 bin kişilik yardım malzemesi ulaştırıldı. Turk Kızılay Batı Karadeniz Afet Yonetim Merkezi de deprem bolgesine ilk etapta 1 ikram aracı 1 mobil mutfak ve 1 yardım malzemelerinin yuklu olduğu tırı gonderdi. Tırların icerisinde 330 KW'lık bir jenerator, gunluk 15 bin kişilik yemek cıkarabilecek tum malzemeler, 5 bin kişilik battaniye ile yemek malzemeleri yer alıyor.
Turk Kızılayı Duzce Şube Başkanı Halil Aydın deprem bolgesi İzmir'e yakın olan şubelerin ilk etapta ulaştığını, Duzce'den de 3 arac ve 7 personelin bolgeye hareket ettiğini dile getirdi. Başkan Halil Aydın "Oncelikle milletimizin başı sağ olsun. Oradaki vatandaşlarımıza gecmiş olsun. Afet olur olmaz calışmalar yaptık. 1 ikram aracımız, 1 Mobil mutfağımız ve 1 yardım aracımız bolgeye gonderdik. 3 aracımız hemen yola cıktı. Bolgede ihtiyac olan malzemelerden battaniye, gıda malzemesi, muhtelif gıda malzemesi, kurban bağışlarından hazırlanan konserve etlerimiz ile birlikte 330 KW'lık bir jenerator gonderdik. İlk andan itibaren Kızılay olarak bolgedeydik. Duzce'den gonderdiğimiz yardımlarımız bolgeye ulaşacaktır ve oradaki vatandaşlarımıza dağıtımı yapılacaktır. Araclarımız şu anda yolda. Planlanandan kısa surede olup ihtiyac sahiplerinin yanında olacağız" dedi.
Turk Kızılay Genel Merkezi'nde kurulan Kriz merkezinden alınan bilgilere gore Ankara, Duzce, İstanbul, Adana, İzmir ve Denizli Bolge merkezlerinden 5 ikram aracı, 3 oncu ekip, 4 mobil mutfak ile 15 yardım tırı olmak uzere toplam 27 araclık ilk etap yardım malzemeleri bolgeye gonderildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ENES BEKTAŞ