UNESCO Dunya Miras Listesi'nde yer alan Karabuk'un Safranbolu ilcesiyle ozdeşleşen ve kilosu 40 bin lira olması dolayısıyla "dunyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safran bitkisinin, geleceğe taşınması amacıyla oğrenciler safran uretim ciftliğinde, safran hasadı yaptı.
Oğrenciler, oğretmenlerinin nezaretinde pandemi tedbirleri alınarak safran uretim ciftliğinde, safran bitkisinin yetiştirilme surecleri, ekonomik değeri, sağlık yonunden faydaları gibi bilgiler aldı. Bilgilendirmenin ardından oğrenciler safran hasadı yaptı. İlce Milli Eğitim Muduru Hasan Gumuş, tum medeniyetlerin, toplumların, şehirlerin değerlerinin olduğunu, Safranbolu'nun ise bir cok değere sahip olduğunu, safran bitkisinin de bu onemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

Gumuş, "Bizler bu değerleri gelecek aktarmak zorundayız, bu sebeple tum oğrencilerimizi bu konuda bilgilendireceğiz. Butun oğrencilerimizin bir safranı olsun istiyoruz. Bu surecte oğrencilerimizi bilgilendirme ve bitkinin yetiştirilme sureclerini yerinde gormelerini arzu ediyoruz. Oğrencilerimizin doğada yaparak yaşayarak oğrenmelerinin desteklediklerini belirterek, safran ureticilerimize, velilerimize ve kıymetli oğretmenlerimize değerli katkıları icin teşekkur ediyorum" dedi. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı