Yoresel urunlere ilgi
MALATYA - Malatya'da Sumer Park icerisinde Kadın Kooperatiflerine ait Yoresel Urunler Pazarı'na ilgi gosteriliyor. Kadın girişimciler tarafından kendi yorelerine ait el işi, gıda ve bakırların bulunduğu pazarda, en cok talebin organik urunlerde olduğu gozlendi. Ozellikle yorenin ozelliğine bağlı alışverişin yapıldığı da gozlerden kacmadı.

Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş'un da ziyarette bulunduğu Yoresel Urunler Pazarı'nda 13 ilcenin standı bulunuyor.
Malatya Buyukşehir Belediyesi'nin Sumer Park'ta kadın ureticilere yer tahsis etmesiyle hem parkın bu alanı aktif hale getirildi, hem de ilcelerindeki kulturel ve geleneksel oğelere gore uretim gercekleştiren kadınlar, pazarda el emekleri goz nurları urunlerine alıcı buldu. Malatya Valisi Aydın Baruş ile birlikte Kadın Kooperatiflerine ait Yoresel Urunler Pazarı'nı gezen Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'da ilgiden memnun kaldı. Pazarda Kale ilcesinin urunlerini sergileyen Hatice Tuğba Bolukbaşıoğlu şunları kaydetti:
"Kale'de yapılan urunlerin değerlendirilmesi gerektiğini duşunuyorum. Kadın Kooperatifi olarak yapılan bu tarz calışmalar cok iyi oldu. Anne cocuğundan ayrı kalmadan kendi urettiği el emeğini tuketiciyle buluşturacak. Bize destek veren Selahattin Gurkan Başkanımıza ve Kale Kaymakamımıza ve calışanlarına cok teşekkur ediyorum."
Stantlarında Puturge yoresini anlatan Seda Adıguzel ise "Puturge standına bugun 7. gunumuz tuketici talebinden memnunuz. Puturge yoresine ait tereyağı, bal, ceviz, cokelek gibi urunler sergiledik" şeklinde konuştu.
İlginin cok olduğunu soyleyen Sumeyye Bulbuloğlu da, "Oncelikle boyle bir programın yapılmasından dolayı katkıda bulunan Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder'e teşekkur ediyorum. Urunlerimizin hepsi kadınların kendi emekleriyle yapılmıştır. Urunlere ilgi cok yoğun. Ozellikle organik olması albeniyi yukseltiyor" dedi
Rıdvan Kar isimli uretici ise ilcesi Arguvan icin, "Selahattin Gurkan başkanımıza, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş'a ve kooperatif başkanına teşekkur ediyorum. Arguvan'a ait urunlerini tanıtmak bizim ici cok iyi oldu. Kendi oz tohumu olan Arguvan oz nohudunu pazara sunduk" ifadelerinde bulundu. Yazıhan ilcesi icin konuşan Kadir Alpaslan ise Yazıhan yoresine ait urunleri sergilediklerini belirterek, Başkan Selahattin Gurkan'a ve Yazıhan Belediyesi'ne teşekkur etti. Hasan Tercan da, Kuluncak ilcesine ait urunleri tanıtarak, "Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'a verdiği destekten dolayı teşekkur ederim. En cok yerli urunlerden ve kendi el işimiz olan bakır işlemesi ilgi odağı oluyor" dedi.
Hekimhan cevizi ve yoresel urunlerini anlatan Gulseren Ozhan da, "Hekimhan Kaymakamlığı ve belediyenin verdiği destekten dolayı teşekkur ediyorum. Hekimhan'a has urunleri burada sergiledik. Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı'na da ayrıca katkılarından dolayı teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Arapgir yoresine ait reyhan cayına rağbetin olduğunu ifade eden Mustafa Avcı ise, "Arapgir'in yoresel urunlerini pazara sunduk. Reyhan, Uzum, Pestil, Reyhan Cayı ve bircok urunlerimiz bulunuyor. İlgi cok. Satışlardan memnunuz" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı