Mamak Belediyesi, alemlere rahmet olarak gonderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunun yıldonumu olan Mevlit Kandili'ni dualarla kutladı. Yatsı namazının ardından Yeni Mamak Merkez Camii onunde Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat kose'nin vatandaşlara kandil simidi ve gul dağıtmasıyla başlayan Mevlit Kandili Ozel Programı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gercekleşti. Programa Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Kose, Mamak İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Ozel, Mamak Muftusu Necmettin Saydan, meclis uyeleri ve başkan yardımcıları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program kapsamında peygamber sevgisi tazelendi. Pandemi tedbirleri sebebiyle Mamak Belediyesi ve Başkan Murat Kose'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlan programda, İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutlayan Başkan Kose, "Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak ve anlatmaya ihtiyacımız var. Bugun, guzel ahlak ve iyi yaşamak uzerine daha fazla duşunmemiz ve Peygamber Efendimizin sevgisini daha fazla feyz almamız gereken bir gun. Bu vesile ile Mevlit Kandili'nin tum insanlığa sevgi, saygı, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta hemşerilerim olmak uzere tum İslam aleminin Mevlit Kandilini kutluyorum" dedi.
Mustesna gecelerden biri
Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı da, Mevlit Kandili'nin mustesna gecelerden biri olduğunu belirterek "Rahmet peygamberimiz, insanlığın yaşadığı en buhranlı ve karanlık donemde dunyayı şereflendirerek, aydınlık cağın yaşanmasına vesile oldu. Bu onemli gunun yıl donumu olarak kutlanan Mevlit Kandili'nin tum insanlık icin şefkat, sevgi, hoşgoru, adalet ve huzur ikliminin yaşanmasına vesile olmasını diliyorum" dedi. Program okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, ilahiler ve semazen gosterisiyle son buldu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı