Bursa Valisi Yakup Canbolat, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Canbolat, mesajında Turk Kızılayı'nın Hilal-i Ahmer'den bugune 152 yıldır geleneğini surdurerek memlekette ve yeryuzunun dort bir yanında insanların en zor zamanlarında yanlarında olan, yuruttuğu bu vazifeyle ulkemizin yuz akı olan en koklu insani yardım kuruluşu olduğunu bildirdi.
Mesajında Turk Kızılayı'nın kuruluşuna ilişkin bilgi veren Canbolat, şunları kaydetti:

"Kurulduğu gunden itibaren dil, din, ırk ve statu ayrımı gozetmeksizin savaş ve doğal afetler sonrasında insanların, barınma, beslenme ve sağlık gibi sorunlarına care olan kuruluşlarının başında gelen Turk Kızılayı; kan bağışı, ilk yardım, sağlık ve sosyal hizmetler gibi bircok alanda aktif bir rol ustlenerek ornek bir kuruluş olduğunu gecmişte olduğu gibi bugun de tum dunyaya gostermiş, muhtacların ve mazlumların gonlunde taht kurmuştur. İnsana en buyuk değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak zorda kalana yardım etmeyi gorev kabul eden Turk Kızılayı, halkımızdan aldığı guc ve destekle, gerek yurt icinde gerekse yurt dışında meydana gelen her felaketin ardından insanların yardımına ilk koşan kuruluşumuz olmuştur."
Canbolat, mesajında "Turk Milletinden aldığı guc ile zor durumda dayanışmanın, felaketlerin en yoğun anında adaletin, savaşın en cetin anında insanlığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmakta bu onemli gorevleri sadece insanlık adına ustlenip hicbir fedakarlıktan kacınmamaktadır. Bu duygu ve duşuncelerle insanlığın hizmetinde olan Turk Kızılayı'nın değerli yonetici ve calışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sinan Balcıkoca