Gelir eşitsizliği uzerine yaptığı araştırmalar ve "Yirmi Birinci Yuzyılda Kapital" adlı kitabıyla tanınan Fransız ekonomi profesoru Thomas Piketty, ulkesindeki siyasilerin, Fransa'daki Muslumanları sindirmek icin terorden nemalandığını belirtti.
Piketty, Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer'in "İslamo-solculuk yapmak ve yıkımda bulunmak" ile sucladığı Fransa Oğrenciler Ulusal Birliğini (UNEF) hedef almasını Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımla kınadı.
"Siyasilerin cıkarları icin teroru kullanmaları ahlaksızlıktır. Bu, milliyetci Hinduların 10 yıldan bu yana Musluman azınlığı savunan herkesi terorle iş birliği ve vatana ihanetle sucladıkları stratejidir." ifadesini kullanan Profesor Piketty, Fransa Eğitim Bakanı Blanquer, Fransa İcişleri Bakanı Gerard Darmanin ve filozof Pascal Bruckner gibilerin, bu tip soylemlerine son vermelerini istedi.
Diğer yandan Fransa Eğitim Bakanı'nın, Muslumanları savunarak yıkıma neden olmakla sucladığı oğrenci sendikası UNEF de bu suclamaları, "bir milli eğitim bakanına yakışmayan, anlamsız ve kabul edilemez ifadeler" olarak değerlendirdi.
Sendikadan yapılan acıklamada, "Eylemlerimizle radikal İslam'a veya sempatizanlığına yonelik bir ideoloji yaydığımızı ima etmek, tum kamuoyunun huzurunda cehaletin bir kanıtı olur." ifadesine yer verildi.
Oğretmenler Sendikası Snesup-FSU da Bakan Blanquer'in sozlerini "sorumsuzca", imalarını da "olağanustu şiddet" olarak tanımlayarak kınadıklarını acıkladı.
"İslamo-solculuk" terimi, Fransa'da sağcılar tarafından, "İslamcılar ve solcular arasındaki sozde siyasi ittifak" icin kullanılıyor.
Fransa Eğitim Bakanı, gecen hafta Europe 1 radyosunda yaptığı acıklamada, İslamo-solcuğun universitelerde, UNEF gibi sendikalarda yer bulduğunu ve buralarda ciddi zarar verdiğini, İslamo-solcuların bazen en kotu şeylere yol acan bir ideolojiyi savunduklarını ileri surmuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Alaattin Doğru