Ordu Buyukşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı icin ozel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Tamamı veteranların katıldığı Tenis Turnuvası'nın odul toreninde konuşan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Guler, spora yapılan yatırımların artarak devam edeceğini soyledi.
Ordu Buyukşehir Belediyesi, ORTUR AŞ ve Ordu Veteran Tenis Kulubu tarafından duzenlenen "Ordu Veteranlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tenis Musabakaları" Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Spor Kompleksi'nde yapıldı. Tenisseverlerin hunerlerini gosterdiği musabakalar zorlu maclara ev sahipliği yaptı.

Covid-19 kurallarına uygun olarak gercekleştirildi
Dunyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe ve maske takmaya dikkat eden sporcular musabaka sayesinde streslerini de atmış oldular. Ozellikle pandemi nedeniyle sosyal faaliyetlerin kısıtlanması musabakalara olan ilgiyi daha da artırırken, sporseverler ekranlardan izledikleri, tamamen temassız ve mesafeli bir spor olan kort tenisini daha da yakından takip etme fırsatı buldular.
135 tenis macı yapıldı
Toplam 36 sporcunun katıldığı "Ordu Veteranlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tenis Musabakaları"nda 135 mac oynandı. Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Spor Kompleksi'nde gercekleşen turnuvaya katılan yarışmacılardan hicbir ucret alınmadı. Zorlu gecen turnuva sonrası Ordu Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Guler'in katılımıyla odul toreni duzenlendi.
"Sporda donuşum gercekleştiriyoruz"
Torende bir konuşma yapan Başkan Guler, "Ordu'da sadece fiziksel anlamda bir sportif donuşum değil aynı zamanda zihinsel anlamda da duşunsel bir donuşumu gercekleştiriyoruz. 'Sağlam kafa, sağlam vucutta bulunur' ilkesiyle, 'Duşunen Ordu, Ureten Ordu ve Yarışan Ordu' sloganıyla bunun altını doldurarak bir Ordu oluşturuyoruz. Şu anda sadece Ordu'da değil Turkiye'nin sınırlarını aşan bir performans gosterdiğimiz icin de sizlere teşekkur ediyorum" dedi.
"Sosyal projelere ağırlık veriyoruz"
Belediyecilikte klasik yontemlerin dışına cıktıklarını belirten Başkan Guler, "Kano ve yelkenlilerle başladığımız spor dallarına tenisle de devam ettirelim istiyorum. Artık klasik belediyecilik dışına cıkarak altyapı, yol ve suyun yanı sıra sosyal projelere de ağırlık verelim istiyoruz. Tenis sadece Altınordu'da değil, Mesudiye, Akkuş ve diğer ilcelerimizde de olsun. Yani burada da sınırları zorlayalım. Tenis gercekten zarif ve ozel bir spor. Ben buraya klasik belediyecilik yapmaya gelmedim. Bir şey olmaya değil bir şey yapmaya geldim. İstiyorum ki bunları sizlerle beraber yapalım" diye konuştu.
Başkan Guler'in konuşmalarının ardından odul torenine gecildi. Başkan Guler, Ordu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tenis Kupası Tek Erkekler kategorisinde 1. olan sporcu Yaşar Bayramlı ile 2. olan sporcu Necati Kırca, Tenis Kupası Tek Kadınlar kategorisinde 1. olan sporcu Hulya Şenyurt Gebeş ile 2. olan sporcu Ebru Poyraz'a hediyelerini takdim etti. - ORDU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı