Samsun Milli Eğitim Muduru Coşkun Esen, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkcı, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıc, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Milli Eğitim Muduru Esen, mesajında, demokrasi, barış, hurriyet gibi cumhuriyet faziletleriyle kazanılmış kıymetlerin, tum dunyada saygın ve guclu kabul edilen bir devletin gostergesi olduğunu vurguladı.
Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un onderliğinde, milletimizin inanc ve kararlılığıyla verilen zorlu mucadelelerin ardından kurulan cumhuriyetimiz, ecdadın gelecek nesillere bıraktığı en buyuk miras olarak gorulmelidir. Cumhuriyetimizin kabul edilişinin 97. yıl donumu vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşları olmak uzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, ve saygıyla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimin ve Cumhuriyet değerlerine gonulden inanan milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en icten dileklerimle kutluyorum."

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkcı ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın sadece ulkemiz adına değil, butun dunyaya ornek gosterilecek cok ozel bir gun olduğunu aktardı.
Sandıkcı, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın, şanlı bayrağın altında yaşayan butun vatandaşlarımız icin kutlu olmasını diliyor, yureği vatan sevgisi ile dolu olan herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıc ise 29 Ekim'in 97 yıl once şanlı Turk tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirtti.
Cumhuriyetin kuruluşunun 97'inci yıl donumunu kutlamanın onur ve gururu icinde olduğunu bildiren Kılıc, şunları kaydetti:
"Buyuk yokluk ve zorluklar icinde verilen Milli Mucadele sonucunda, bedeli şehitlerimizin kanı ile odenerek kazanılmış Cumhuriyet'imizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolu bayrağımızı goklerde her daim dalgalandırmak her birimizin gorev ve sorumluluğudur. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Buyuk Onder Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere tum şehit ve gazilerimizi sonsuz şukran duygularıyla anıyor, tum milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Altun