Ozluce Mahallesi'ndeki Alzheimer Hasta Konuk Evi, torenle Nilufer Belediyesi'ne devredildi. Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem, gerekli iznin alınmasının ardından konuk evinin Kasım ayı icinde hasta kabulune başlayacağını acıkladı.
Sivil toplum ve kamu iş birliğinin ornek calışmalarından biri olan Nilufer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin yapımı tamamlandı. Nilufer'in Ozluce Mahallesi'nde yapılan konuk evi, duzenlenen torenle Nilufer Belediyesi'ne devredildi. Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa'nın ilk Alzheimer Hasta Konuk Evi'ni kente kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Alzheimer hastalığının cok yaygınlaştığına dikkat ceken Erdem, "Ne yazık ki bu hastalık, ozellikle hasta yakınlarına cok zor bir surec yaşatıyor. Bir Alzheimer hastanız varsa, onu evde yalnız bırakıp dışarı cıkmanız ve başka işlerle ilgilenmeniz mumkun değildir. İşte boyle durumlarda hasta yakınlarının imdadına, bu konuk evi yetişecek. İsteyen hasta yakınları, gunduz hastalarını buraya bırakabilecekler" dedi.
İşletmesi Nilufer Belediyesi tarafından yapılacak olan konuk evinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan alınacak calışma izninin ardından Kasım ayı icinde hasta kabulune başlayacağını belirten Başkan Erdem, ilk etapta sadece gunduz bolumu ile 60 hastaya hizmet verebileceklerini, gece bolumunu ise salgın sureci hafifleyince devreye sokacaklarını belirtti. Erdem, Nilufer'e bu hizmeti kazandıran herkese teşekkur borclu olduklarını belirterek şoyle devam etti:
"En başta, bu projeyi başlatan onceki donem belediye başkanımız Mustafa Bozbey'e kent adına cok teşekkur ediyorum. Projeye tıbbi anlamda destek veren ve bu surecte bize gonullu olarak danışmanlık yapan Prof. Dr. Mustafa Bakar'a gonul dolusu teşekkur ediyorum. Eminim Alzheimer hastalarının yakınları, onların hayatlarına sunacağınız kolaylık icin sizlere her zaman şukran duyacaklardır. Onların şukran duyguları hepimiz icin teşekkurlerin en guzeli olacak."
Konuşmaların ardından Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Uluslararası Lions Kulubu Dernekleri 118-K Yonetim Cevresi Federasyonu Başkanı Faruk Ozcelik, konuk evinin devrine ilişkin protokolu imzaladı.
Uluslararası Lions Kulubu Dernekleri 118-K Yonetim Cevresi Federasyonu Başkanı Faruk Ozcelik, torende aynı zamanda tarihe tanıklık ettiklerini ifade etti. Konuk evinin tohumlarının 2012-2013 doneminde atıldığını belirten Ozcelik, "Nilufer Belediyesi ve Dikencik ailesinin yanı sıra bizlere sonsuz destek veren bağışcılarımız var. Onların ismini hicbir zaman unutmayacağız; bu isimler buradaki panomuzda yer alacak. Bugun, butun genel yonetmenler, paydaşlar adına Alzheimer Hasta Konuk Evi'ni, hizmetleriyle her zaman onder olan Nilufer Belediyesi'ne burada devredeceğiz. Bu konuda emeği gecen, bağışlarda bulunan herkese sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum. Bundan sonraki surec Turgay Erdem liderliğinde olacak. Bundan sonra da bizler desteklerimizi surdureceğiz" diye konuştu.
Toplam 3 bin 700 metrekare alanda 3 kat şeklinde inşa edilen ve hem gece hem de gunduz bakım hizmeti verecek olan Alzheimer Hasta Konuk Evi'nde; 48 hastanın konaklayabileceği cift kişilik 24 oda ile aktivite salonu, yemekhane, mutfak, revir, kuafor, bakım odası, aile goruşme odası, ozel bakım odaları, rehabilitasyon ve yoga salonları, fizyoterapi, soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alıyor. Gunduz 60, gece 48 hastaya hizmet verebilecek konuk evinde, Demans ve Alzheimer hastalarının gunluk bakım ucretinin 75 TL olması planlanıyor. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı