Yurtdışı Turkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Kuzey Makedonya'nın guneydoğusundaki Radoviş'e bağlı Yoruk koylerini ziyaret ederek ilkokuldaki oğrencilerle buluştu.
Yurtdışı Turkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Kuzey Makedonya'nın guneydoğusundaki Radoviş'e bağlı Yoruk Turkleri'nin yaşadığı Kocalı, Alikoc ve Pırnalı koylerini ziyaret ederek, ilkokul oğrencileriyle buluştu. Birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar 130 oğrencinin ilkokul eğitimlerini burada aldığını belirten YTB Başkanı Eren, okulda Turkce eğitim verildiğini kaydetti. Eren, "Turkce eğitim alıyorlar. Kendi Turk kimliklerini, oz kulturlerini, milli ve manevi değerlerini oğreniyorlar ve boyle buyuyor cocuklarımız, kardeşlerimiz. Hepimizin cocuğu bu cocuklar" diye konuştu.

"Projelerimizle soydaşlarımızın yanındayız"
Ziyaret edilen bolgede ciddi sayıda soydaşın yaşadığını aktaran Eren, YTB'nin her zaman soydaşlara desteğinin devam edeceğini bildirdi. Cok farklı projelerle Kuzey Makedonya'daki soydaşların her zaman yanında olacaklarını ifade eden Abdullah Eren, "Cocuklarımıza, yavrularımıza kırtasiye hediyesi getirdik. Hem onları dağıttık hem de pandemi olsa dahi buralara gelmek istedik" dedi.
Soydaşların karşılanması gereken talepleri olduğuna dikkat ceken Eren, şunları kaydetti:
"Siyasette varlar, sivil toplumda varlar, bu ulkeye katkı sağlıyorlar, dolayısıyla birtakım talepleri de var. Hem eksikleri yerinde gormek hem kardeşlerimize hediyeleri getirmek hem de bundan once yaptığımız projeyi yerinde incelemek icin bu bolgeye geldik. İnşallah faaliyet ve hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz."
Abdullah Eren, Kuzey Makedonya ziyaretinde Turk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle gercekleştirilen "Okulların İnşasından Nesillerin İnşasına" isimli kitap projesinin Uskup'de gercekleştirilen tanıtım torenine de katıldı. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı