Konya'nın Cumra ilcesinde 15 yıl once hakkında kayıp başvurusunda bulunulan kişinin cinayete kurban gittiğinin belirlenmesinin ardından, "tasarlayarak kasten oldurme" suclamasıyla yargılanan sanıklardan Sebahat Bilici, emniyette verdiği, "maktulu oldurduğune ilişkin" ifadesini değiştirdi, suclamaları reddetti.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya, tutuklu sanıklar Sebahat Bilici, Kadir Bakır ve Mustafa Yeşil ile taraf avukatları katıldı.
İlk celsede Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi'nden kaynaklanan teknik problem nedeniyle ifade veremeyen Sebahat Bilici, bugun savunmasında, oldurme olayıyla bir ilgisinin olmadığını one surdu.

Suclamaları kabul ettiğine dair ifadelerini baskı ve şiddet altında verdiğini iddia eden Bilici, "Benim oldurme olayıyla hicbir ilgim yok. Eşim ortadan kaybolduktan sonra Kadir bana eşimi oldurduğunu soyledi, 'ondan kurtulduk' dedi. Boyle bir şey olacağına ihtimal vermedim. Soylediklerini dikkate almadım ve polise gitmedim. Benim olayla bir ilgim yok. Eşimle aramızda husumet yoktu ama beni ve cocuklarımı dovuyordu." ifadelerini kullandı.
Bilici, maktul Necati Keleş'in babası Dede Keleş'in, oğlunun uzerindeki tapuları almak icin Bilici tarafından oldurulduğu iddiasını da yalanladı.
Tutuklu sanık Kadir Bakır ise savunmasında, Necati Keleş'i oldurme olayına karışmadığını ileri surerek, "Benim bir ilgim yok ama sucu benim uzerime atmaya calışıyorlar. Beni tehdit ettikleri icin maktulu aracla gommeye gittik. Ben eve geldiğimde evde Mustafa ve Sebahat vardı. Telaşlı bir haldeydiler. 'Cesedi senin kamyonunla kaldıralım' dediler. Sebahat maktulun kendisine surekli eziyet ettiğini soyluyordu. Sonra bana maktulu ilacla uyuttuğunu, Mustafa ile boğduğunu anlattı. Ben Necati'nin olduğunu gormedim. Bir torba gosterdiler, sonra kamyona yukleyip goturduk." diye konuştu.
Tutuklu sanık Mustafa Yeşil ise suclamaları kabul etmedi, Keleş'i kimin oldurduğunu bilmediğini soyledi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Olay
Konya'nın Cumra ilcesinde 15 yıl once hakkında kayıp başvurusunda bulunulan kişinin cinayete kurban gittiğinin belirlenmesinin ardından 8 Ocak 2020'de gozaltına alınan Sebahat Bilici, Kadir Bakır ve Mustafa Yeşil cıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderilmişti.
Sebahat Bilici, polisteki ifadesinde, ikinci evliliğini Necati Keleş ile 2004'te yaptığını belirterek, evlendikten sonra aralarında gecimsizliğin başladığını ve maktulun surekli kendisine şiddet uyguladığını ileri surmuştu.
Bunun uzerine boşanma davası actığını ve Keleş ile ayrı yaşamaya başladıklarını anlatan Bilici, "Olay gunu Konya'da buluşup Cumra'da oturduğumuz eve gittik. Necati benden evlendiğimizde uzerime gecirdiği ev, arsa gibi gayrimenkulleri geri istedi. Bunun uzerine tartıştık. Calıştığım dişciden aldığım uyutucu ilacı Necati'ye yaptığım kahvenin icine doktum. Uyuduktan sonra ilk eşimin yeğeni Kadir ile kardeşim Mustafa'yı eve cağırdım. Ardından kablo ile boğarak oldurdukten sonra cesedi cuvala koyup, Kadir'in kamyonuyla Bozkır ilcesine bağlı Taşbaşı Mahallesi'ndeki dağlık alana goturerek gomduk." ifadesini kullanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Melike Keskin