Ermenistan'ın misket bomba saldırısında can veren Aysu İskenderova'nın babası Rovşen İskenderov, henuz 7 yaşında olan en buyuk kızını yarın toprağa vereceğine inanmak istemediğini soyledi.
Acılı baba, AA muhabirine, Ermenistan'ın sivil yerleşimlere saldırısında Azerbaycan'ın Berde kentine bağlı Karayusuflu koyundeki evine duşen misket bombası ve hayatını kaybeden kızı Aysu hakkında konuştu.

Saldırı sırasında calıştığını belirten İskenderov, "Ben işteydim. Traktor suruyordum. Birden patlama sesi geldi. Saldırı sırasında 3 kız cocuğum da bahcedeydi. Aysu'nun ağır bir şekilde yaralandığını gordum." dedi.
İskenderov, 7 yaşındaki Aysu'nun ağır yaralandığını ve 3 yaşındaki Tahire'nin de bacağına şarapnel parcası isabet ettiğini aktardı.
Kızlarının canını kurtarmak icin Berde kentindeki hastaneye doğru yola cıktığını belirten İskenderov, "Aysu'yu yolda kaybettim. Belki biraz erken yetişseydim bugun hayatta olabilirdi. Ancak yarası cok ağırdı." diye konuştu.
İskenderov, şu anda diğer kızı Tahire'nin de hastanede olduğunu ve eşi Metane'nin onun yanında bulunduğunu kaydetti.
Eşi Metane ile 2012'de evlendiklerini ve 8 yıldır Karayusuflu koyunde mutlu bir hayatlarının olduğunu soyleyen İskenderov, "Bu saldırıya kadar her şey cok guzeldi. 3 cocuğum birkac saate kadar birlikte oynuyordu. Ama şimdi en buyuk kızım Aysu'nun cansız bedeni evin salonunda yarın defnedilmeyi bekliyor." ifadesini kullandı.
"Savaşta neden cocukları vuruyorlar anlamıyorum." diyen İskenderov artık ne yapacağını bilmediğini soyledi.
İskenderov, "Kızımın hic defnedilmeyip yanımda kalmasını istiyorum. Kızımın yarın toprağa verileceğine inanmıyorum. Gidip toprağın altında mı yatacak kızım?" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, Ermenistan'ın kullanılması yasak olan Smerch fuzesi icinde yer alan misket bombalarıyla Karayusuflu koyundeki sivilleri vurduğunu bildirmişti.
Haciyev, saldırıda biri cocuk 4 kişinin olduğunu, 13 kişinin yaralandığını kaydetmişti.
ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın uzerinde anlaştığını acıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaclı gecici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yururluğe girmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yunus Emre Gunaydın