Sudan Dışişleri Bakanı Omer Kameruddin, Sudan-Turkiye ilişkilerinin geldiği noktayı ovdu, ceşitli alanlarda iş birliğini guclendirme niyetinde olduklarını belirtti.
Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine gore, Kameruddin Turkiye'nin Hartum Buyukelcisi İrfan Neziroğlu'nu kabul etti.

Goruşmede, iki ulke arasındaki ilişkilerin duzeyi ve bu ilişkileri geliştirme yolları ele alındı.
Sudan-Turkiye ilişkilerinin seviyesine ovgude bulunan Bakan Kameruddin, ceşitli alanlardaki iş birliğini guclendirmek istediklerini kaydetti.
Turkiye'nin başta yeni tip koronavirus (Kovid-19) ve sel felaketi nedeniyle Sudan'a yaptığı yardımlardan ovguyle bahseden Bakan Kameruddin, Turk Kızılay'ın selzedeler icin yaptırdığı evler, Turk sivil toplum kuruluşlarının yardım faaliyetleri, TİKA projeleri ve Sudan'a sağlanan Turkiye bursları icin teşekkurlerini iletti.
Buyukelci Neziroğlu da Sudan'daki siyasi ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, gecmişte Turkiye'nin de benzer sıkıntıları yaşadığını ancak bugun artık dunyanın onde gelen ekonomileri arasında yer aldığını, Turkiye'nin siyasi ve askeri gucunu taraflı tarafsız herkesin takdir ettiğini ifade etti.
Turkiye'nin Sudan'a her zaman destek olacak guc ve tecrubeye sahip olduğunu, gecmişte olduğu gibi bu zor donemde de Sudan halkının yanında olmaya devam edeceğini anlatan Neziroğlu, tarım, sanayi, sağlık, eğitim, turizm, ulaştırma ve diğer alanlarda başlatılan projelerin hızlandırılarak bir an once tamamlanmasının onem arz ettiğini dile getirdi.
Neziroğlu, Sudanlı Bakanı Ermenistan'ın Dağlık Karabağ işgali ve Azerbaycan'ın topraklarını kurtarmak icin yuruttuğu operasyon hakkında da bilgilendirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Erdem