Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde 8 yıldır paramotor ucuşu yapan Elbistan Yamac Paraşutu Kulubu ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Turgut Akbaş, Hatay'ın İskenderun ilcesinde olu ele gecirilen 2 teroristin Munbic'ten Amanoslar'a gecmek icin kullandıkları 30 bin euro değerindeki 'paramotor trike' adlı hava aracı icin ciddi bir eğitim gerektiğin soyledi.
Hatay'ın İskenderun ilcesi, Fener Caddesi'ndeki patlamayı gercekleştirdikten sonra olu ele gecirilen teroristlerin 'paramotor' diye tabir edilen bir ucan aletle Munbic'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indikleri belirlendi. 4 kişilik terorist grubun 2 parti halinde, 28 Eylul ve 10 Ekim'de paramotorla Munbic'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiği tespit edildi. Teroristlerin Munbic'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indikleri paramotor da ele gecirildi.

Elbistan'da 8 yıldır paramotor ucuşu gercekleştiren Elbistan Yamac Paraşutu Kulubu ve Doğa Sporları Derneği Turgut Akbaş, hainlerin kirli emellerine ulaşmak icin sectikleri 'paramotor trike' adlı ucuş aracının, cok pahalı bir model olduğunu belirtti.
Paramotoru kullanan teroristlerin, ciddi bir eğitim aldığının gorulduğunu belirten Akbaş, "Paramotor pilotuyum. Teror saldırısında paramotor trike kullanılması bizi cok uzdu. Bu spor, yapılması zor, tehlikeli ve eğitimini alması zor bir spor. Nasıl ki insanlar futbol oynuyor ve bisiklet suruyorsa biz de bu sporla uğraşıyoruz. Cok zevkli ama bir o kadar da tehlikelidir. Arama kurtarma calışmalarında hayat kurtarmaya kadar faydalı bir hava aracıdır. Kotu bir teror saldırısında kullanılması camiamızı uzmuştur. Paramotor camiası olarak teroru lanetliyoruz. Soyleyecek soz bulamıyorum" dedi.
Akbaş, "Bu motor, yurtdışı yapımı. Bircok ulkede yapılmaya başlandı. Guclu ve iki kişilik bir motor kullanıyorlar. Yakıt deposu buyutulduğunde ve ilave yapıldığında cok uzun mesafeler kat edebilir. Ama hava şartlarının cok iyi olması gerekir. Zor bir eğitim surecinden gecilmesi gerekir. Onların kullandığı paramotor trike sanıyorum 30 bin euro civarında" ifadelerini kullandı.
(Murat Surucu/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı