Kadınlar sanatla aile ekonomilerine katkı sağlıyor
Adana'da telkari kursuna katılan 15 kadın, urettikleri tasarımları satarak gelir elde ediyor
ADANA - Adana'nın Kozan ilcesinde telkari kursuna katılan kadınlar hem sanat oğreniyor, hemde aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.
Kozan Belediyesi, İŞKUR işbirliği ile Şehit Bunyamin Cabuk Hayat Boyu Eğitim Merkezinde acılan kursta 15 kadın, Beypazarı'ndan gelen telkari ustası ve eğitmen Husnu Unlu'den eğitimlerini alıyor.
Telkari eğitmeni Husnu Unlu usta cırak ilişkisi ile bu mesleği oğrendiğini, telkari sanatını Kozanlı kadınlara oğretmek uzere ilceye geldiğin belirterek, "Telkari duygu sanatıdır. Her ne kadar Suryani sanatı olarak bilinse de ecdadımız bu sanatı Yavuz Sultan Selim zamanında hobi olarak yapılıyormuş. Bizde ustalardan oğrendik. Kozan Belediye Başkanı Kazım Ozgan misafirperverliği ile buraya geldik kurslarımıza başladık. 15 kursiyerimiz var. Bu yıl bakırdan kolye ucu yuzuk kupe tasarımları yapıyoruz. Kozanımızda inşallah kendi motiflerini uretebilir halka tanıtabilirsek cok başarılı bir calışma olacak" diye konuştu.
Şeker hastası eşi pandemide calışmadığı icin telkari kursunda yaptığı urunleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Şule Cura (24), "Kucuk kucuk kesiyor ve işliyoruz. İlcemizde gumuş uzerine bir satış ve tamir yok ama bu sanat geliştirilirse cok guzel olur. Bende bu sanatı oğrendim ve yapıyorum. Sosyal medya uzerinden satıyorum. Cok beğeniliyor" dedi.
Murvet Bayram ise, "İŞKUR ve Kozan Belediye Başkanımıza cok teşekkur ediyoruz. Kozan icin kalkınma vakti diyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BERİL SOLMUŞGUL