Super Lig'in 6. haftasında konuk olduğu Yukatel Denizlispor'u 3-2 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktoru Sergen Yalcın, "Bugun oyunun başlangıcından 3-0 olan bolume kadar zaten sahada inanılmaz koşan, istekli ve kazanmak isteyen, surekli gol ve pres yapmaya calışan cok iyi bir oyuncu grubu vardı. Galibiyeti hak ettiğimizi duşunuyorum." dedi.
Yalcın, Denizli Ataturk Stadı'ndaki macın ardından duzenlenen basın toplantısında, ligde ilk 4 haftalık bolumde kotu bir başlangıc yaptıklarını soyledi.
Bugun aldıkları galibiyetin onemli olduğunu kaydeden Yalcın, "Skor 3-0 olana kadar bolum ve 10 kişi kaldıktan sonraki bolum bence biraz farklı. Bugun cok iyi oynadık. 10 kişi kalmasaydık, cok daha farklı bir musabaka olabilirdi. Ama 10 kişi kaldıktan sonra 2 gol yedik." ifadelerini kullandı.

Yalcın, lige verilen arayı ve mac yapmadan gectikleri haftayı iyi değerlendirdiklerini belirterek, şoyle konuştu:
"Bugun cok tempolu oynadık ve cok koştuk. 10 kişi kalana kadar oyunun tamamen hakimi bizdik. Ama ondan sonra rakibe 1-2 pozisyon verdik ve 2 top kalemizde gol oldu. 3-2'lik bir skor bizim icin en azından bize bir nefes alma imkanı sağladı, en azından kafamızı biraz rahatlattı. Umit ediyorum bundan sonra aynı mucadeleyi ve savaşı saha icerisinde sergilersek, yavaş yavaş taraftarımızı ve camiamızı mutlu ederiz."
Bir gazetecinin sorusu uzerine Yalcın, Beşiktaş'ta zor bir surecte gorev aldıklarını, Beşiktaş tarihinin en zor antrenorluğunu kendisinin yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Pandemi donemi, taraftarın olmaması, ekonomik sıkıntılar, Avrupa macları hazırlıksız bir donemde onumuze cıktı. Antrenman yapmadan cıktığımız maclar, oynamamız gereken bir Şampiyonlar Ligi, ondan sonra direkt katılacağımız UEFA elemesi oynadık. Yani sacma sapan bazı şeyler oldu. Bunların karşılığında biz de oyuncularımız da cok yıprandı. Cunku aldığımız sonuclar maalesef iyi olmayınca buyuk takımda bunu karşılamak biraz zor oluyor."
Yalcın, surekli kendilerini yenilemeye calıştıklarını anlatarak, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bugun oyunun başlangıcından 3-0 olan bolume kadar zaten sahada inanılmaz koşan, istekli ve kazanmak isteyen, surekli gol ve pres yapmaya calışan cok iyi bir oyuncu grubu vardı. Galibiyeti hak ettiğimizi duşunuyorum. Ama bugun icin galibiyet cok onemliydi. Oyuncularıma teşekkur ediyorum. Bireysel performanslardan da cok memnunum ayrıca."
Eleştirinin futbolda her zaman var olduğunu, buyuk takım teknik direktoru olarak işler kotu gittiği zaman eleştirilmesini normal olarak değerlendiren Yalcın, şunları kaydetti:
"Cıkarttığım kadroyu, hamlelerimi, oyuncuların mevkilerini ve performanslarını beğenmeyecekler. Bunlara karşı herhangi bir sıkıntımız yok. Doğal şeyler. Ama insanların bilmesi gereken bir şey var. Ozellikle yorumculara ve yazarlara soyluyorum bunu iyi dinlesinler. Futbolda ofansif ya da defansif diye bir şey yoktur. Kendimizi biraz resetleyelim. Oyun cok gelişti artık. Merkez orta sahada oynayan 3 oyuncunun ofansifmiş, defansifmiş bunların tartışması 15-20 yıl once yapılıyordu. Artık yapılmıyor. Top rakipteyken butun oyuncular savunma oyuncusudur, top bizdeyken butun oyuncular hucum oyuncusudur."
Yalcın, futbolun ana temasının artık bu olduğunu belirterek, şoyle konuştu:
"Bugun Dorukhan, Atiba ve Josef'i oynatıyoruz, bu 3'lu cok tartışılacak oyuncular değil orta sahada. Adem Ljajic var Oğuzhan var, Mensah giriyor onları da kullanabiliriz ama bazı oyuncularımızın sizin bilmediğiniz eksikleri var. Fizik guc eksikliği olanlar var, antrenman yapmayanlar var. Hem sezon başı hem milli arada antrenmanlara katılmayan oyuncular var. Bunları soylemiyoruz, bilmiyorsunuz o yuzden eleştiri yapıyorsunuz. Her şeyi acıklayamıyoruz. Bizim ihtiyacımız olan en dinamik 3'luyle oynadık. Yarın farklı futbolcular da oynayabilir. Şu an icin tercihim bu. Lutfen tercihlerimize saygı duyun."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sebahatdin Zeyrek