Aksaray'daki sıkışmalı kazada ekipler zamanla yarıştı
AKSARAY - Aksaray'da surucusunun direksiyon hakimiyetini kaybederek sokak aydınlatma direğine carpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralılar arac icerisinde sıkışırken, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Yardım ekipleri adeta zamanla yarıştı.
Kaza, Aksaray - Ankara Karayolu 40. kilometresi Altınkaya Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, Aksaray'dan Altınkaya Koyune gitmek icin yola cıkan Kader A. idaresindeki 68 ES 585 plakalı Toyota marka otomobil, Altınkaya Koy Kavşağına geldiğinde surucusunun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu koy girişinde bulunan sokak aydınlatma direğine carptı. Otomobilin hurdaya donduğu kazada surucu ve otomobilde bulunan Ramazan A. ve Kubra A. ve Fadimana A. yaralandı. Yaralılardan Ramazan ve Kubra A. otomobilde sıkışırken, cevrede bulunan vatandaşlar tarafından sağlık ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Kısa surede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri, Aksaray Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekipleri, İl Acil Afet Durum Mudurluğu ekipleri, polis ve jandarma ekipleri yaralılar icin adeta zamanla yarıştı. Bir taraftan sıkışan yaralılara mudahale eden ekipler, ote yandan diğer yaralılara ilk mudahaleyi olay yerinde yaptı. Cok sayıda ambulansın sevk edildiği kazada sıkışan yaralılar sıkıştıkları yerden kurtarılarak ambulanslarla Aksaray Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Ramazan A.'nın durumunun ağır olduğu oğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YASİN CAN