Samsun'un Vezirkopru ilcesinde, olumlu kazaların yaşandığı yolda kavşak ve sinyalizasyon sistemi yapılmasını isteyen mahalle sakinleri yolu bir sure trafiğe kapattı.
Esentepe Mahallesi'nden gecen Vezirkopru Havza kara yolunda, mahalle sakinleri, ellerinde "Oluyoruz, daha kac kişi olelim", "Sesimizi duyun" yazılı pankartlarla bir araya geldi.

Yolu bir sure trafiğe kapatan mahalle sakinleri daha sonra eylemlerini sonlandırdı.
Esentepe Mahallesi Muhtarı Semra Ersoy, gazetecilere, iki ilceyi birbirine bağlayan yolda trafiğin her zaman yoğun olduğunu belirtti.
Mahallelerinden gecen yolda olumlu kazaların yaşandığını belirten Ersoy, "Sık sık kaza ve olumlere neden olan bu yolu defalarca Karayollarına bildirdik. Bir dosya yazışmaya rağmen henuz bir gelişme yok. Temmuz ayında geldiler, bir inceleme yaptılar. Sevindik, herhalde yapılıyor diye ama yine bir gelişme yok. Kazada yaralanıp yoğun bakımda yatan bir cocuğumuz var. Uc ay icinde 4 olum meydana geldi. Sesimizi duyurmak icin eylem yapmak zorunda kaldık." dedi.
Yola kavşak ve sinyalizasyon yapılmasını istediklerini vurgulayan Ersoy, "Sinyalizasyon cok mu pahalı? Gerekirse sinyalizasyonun ucretini mahallemden toplayabilirim. Bize yol gostersinler. Burası şehirler arası bir yol. Trafik cok yoğun. Yolun her iki tarafında da okul var. Bu yuzden dikkate alınması gereken bir yol. Lutfen sesimizi duyun." diye konuştu.
Kavşak yapılması istenilen yerde, eylul ayında meydana gelen trafik kazasında 20 yaşındaki kızı Merve Ozdemir'i kaybeden baba Necati Ozdemir de kızının fotoğrafı ile eyleme katıldı.
"Başka canlar yanmasın." diyen Ozdemir; "Benim hala canım yanıyor. Gece gunduz uyuyamıyorum. Benim kızım diş hekimliği oğrencisiydi. Burada kontrolsuz bir kavşak olduğu icin ben onu cennete gonderdim, buna inanıyorum. Bu yol icin ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. İcim yanıyor, başka kızlarımız olmesin." ifadelerini kullandı.
Acıklamanın ardından vatandaşlar dağıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İrfan Ağca