Trabzon'da fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla ureticilere yonelik bilgilendirme programı duzenlendi.
Trabzon Ticaret Borsası'nın (TTB) Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi kapsamında duzenlediği 3 gunluk eğitim ve bilgilendirme programının acılışı, Araklı ilcesine bağlı Yiğitozu Mahallesinde gercekleştirildi.
Keşap Fındık Ureticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin'in uygulamalı olarak verdiği eğitim ve bilgilendirme calışmasına, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslanturk, TTB Yonetim Kurulu Başkanı Eyyup Ergan, Araklı Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Ergul, Subaşı Mahallesi Muhtarı İlyas Keskin ile 40 fındık ureticisi katıldı.
TTB Meclis Başkanı Arslanturk, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da birim alandan elde edilen fındık miktarının ortalamasının 70-80 kilogram civarında olduğunu belirterek, "Verim ile kaliteyi artırarak daha cok uretip, daha cok satıp, daha cok doviz kazanmalıyız. Bunun icin bahcelere onem vermeliyiz." ifadesini kullandı.
TTB Yonetim Kurulu Başkanı Ergan ise yeni dikim sistemlerini teşvik ederek yaşlı bahcelerin sokumunu sağlamaya calıştıklarını, aralık ayında ureticilere fidan dağıtımı yaparak bu alanda teşviği surdureceklerini kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hakan Burak Altunoz